Tort de post cu ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort de post cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 420g faina
  • 200g Green Sugar (300g zahar normal)
  • 40g cacao neagra
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 480ml apa calda (sau cafea)
  • Crema:
  • 1 conserva de lapte de cocos (400ml) – lapte de cocos pur, organic, fara aditivi sau emulsificatori
  • 30g Green Sugar (50g zahar normal)
  • 280g ciocolata neagra (sau ciocolata de post – vegana daca gasiti)
  • 1 praf de sare
  • cacao pudra daca e nevoie
  • Glazura:
  • 70g ciocolata neagra, tocata
  • 2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal dar nu cel de masline)

Mod de preparare

Blat:

Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18cm diametru au avut tavile mele, insa ar merge si tavi cu diametrul mai mare, cu mentiunea ca nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine.

Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30-35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate.

Crema de ciocolata si cocos:

Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si zaharul. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna.

Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3-4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1-2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.

Glazura de ciocolata:

Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa vina la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.

Reteta pregatita de Olguta, pastry-workshop.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor