autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Tort de post cu ciocolata

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 420g faina, 200g Green Sugar (300g zahar normal), 40g cacao neagra, 2 lingurite bicarbonat, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 150ml ulei vegetal, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita zeama de lamaie, 480ml apa calda (sau cafea), , Crema:, 1 conserva de lapte de cocos (400ml) &ndash lapte de cocos pur, organic, fara aditivi sau emulsificatori, 30g Green Sugar (50g zahar normal), 280g ciocolata neagra (sau ciocolata de post &ndash vegana daca gasiti), 1 praf de sare, cacao pudra daca e nevoie, , Glazura:, 70g ciocolata neagra, tocata, 2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal dar nu cel de masline)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Blat:



Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18cm diametru au avut tavile mele, insa ar merge si tavi cu diametrul mai mare, cu mentiunea ca nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine.



Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30-35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate.



Crema de ciocolata si cocos:



Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si zaharul. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna.

Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3-4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1-2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.



Glazura de ciocolata:



Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa vina la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.





Reteta pregatita de Olguta, pastry-workshop.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de ciocolata (de post)

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Simona_Callas

    Simona_Callas (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

    Minunat arata acest tort, felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 420g faina
  • 200g Green Sugar (300g zahar normal)
  • 40g cacao neagra
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 480ml apa calda (sau cafea)
  • Crema:
  • 1 conserva de lapte de cocos (400ml) &ndash lapte de cocos pur
  • organic
  • fara aditivi sau emulsificatori
  • 30g Green Sugar (50g zahar normal)
  • 280g ciocolata neagra (sau ciocolata de post &ndash vegana daca gasiti)
  • 1 praf de sare
  • cacao pudra daca e nevoie
  • Glazura:
  • 70g ciocolata neagra
  • tocata
  • 2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal dar nu cel de masline)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Simona_Callas

Simona_Callas (Chef de cuisine)

Minunat arata acest tort, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata