autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
350 g faina, 100 ml ulei, 250 ml suc de portocale (puteti rade si putina coaja in compozitie), 100 g indulcitor natural de la Green Sugar + inca o lingura care se presara pe mere, o banana foarte coapta, un plic praf de copt, 150 g nuci, 3 mere, un sfert lingurita scortisoara, , Optional:, 150 g dovleac, 2 linguri indulcitor Green Sugar, cam o lingura zeama de lamaie, scortisoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin Green Sugar. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul Green Sugar si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.

Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.



Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).



Intre timp m-am ocupat de dovleac: l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula.



Servim briosele cu putin dovleac pe ele.



Reteta pregatita de Irina Bucsa, www.iria.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu mere, nuci si dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Amestecam frisca lichida cu Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa

4 voturi    4 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Mini tarte cu lime

Mini tarte cu lime

Puneti intr-un blender cu cutit nuca si alunele de padure, mixati pana cand acestea sunt maruntite,

13 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc de portocale (puteti rade si putina coaja in compozitie)
  • 100 g indulcitor natural de la Green Sugar + inca o lingura care se presara pe mere
  • o banana foarte coapta
  • un plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 mere
  • un sfert lingurita scortisoara
  • Optional:
  • 150 g dovleac
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • cam o lingura zeama de lamaie
  • scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort raw cu banane si cocos