Ingrediente
350 g faina, 100 ml ulei, 250 ml suc de portocale (puteti rade si putina coaja in compozitie), 100 g indulcitor natural de la Green Sugar + inca o lingura care se presara pe mere, o banana foarte coapta, un plic praf de copt, 150 g nuci, 3 mere, un sfert lingurita scortisoara, , Optional:, 150 g dovleac, 2 linguri indulcitor Green Sugar, cam o lingura zeama de lamaie, scortisoara dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
4 voturi
Mod de preparare
Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.
Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).
Intre timp m-am ocupat de dovleac: l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula.
Servim briosele cu putin dovleac pe ele.
Reteta pregatita de Irina Bucsa, www.iria.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.