Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2017

Ingrediente
2 cani cu fasole boabe, 1/2 franzela, 1 ceasca cu ulei pentru prajit, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 frunza de dafin, 3 legaturi de marar, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare, piper, 1 ceasca faina, GARNITURA, 200 g amestec de seminte de quinoa si chia, 1 lingurita ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte.

Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi, frunza de dafin si 1 lingurita rasa cu sare.

Dupa ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se paseaza cu furculita (nu trebuie sa rezulte o pasta), se adauga miezul de paine inmuiat si bine stors, verdeata taiata marunt, piper, cimbru, usturoiul pisat si se omogenizeaza bine totul.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina, se prajesc in ulei si se scot pe hartie de bucatarie.

Pentru garnitura, se pun semintele la fiert in apa, cu putina sare, dupa 15-20 minute, se strecoara semintele si se amesteca cu putin ulei.

Pe farfurie se face o insula cu seminte, alaturi chiftelutele si se servesc.

Drept garnitura, fiecare foloseste ce are si ce doreste, cartofi, orez, paste sau se consuma fara garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute manastiresti de post" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Delicii de post de la bloggeri
Tort vegan

Tort vegan

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort raw cu banane si cocos

Tort raw cu banane si cocos

Pentru blat amestecam cu o lingura faina de migdale si semintele de canepa cu siropul de agave. Daca

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 20 martie 2017

    Victoria,am facut pentru prima data si ne-au placut;cu alta ocazie le voi pune la cuptor!multumesc de vizita!

  • Fara foto

    victoria , 18 martie 2017

    Interesanta, aproape la fel de gustoasa ca falafelul cu naut, dar poate pentru siguranta sa fie coapte la cuptor

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cani cu fasole boabe
  • 1/2 franzela
  • 1 ceasca cu ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 frunza de dafin
  • 3 legaturi de marar
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca faina
  • GARNITURA
  • 200 g amestec de seminte de quinoa si chia
  • 1 lingurita ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Victoria,am facut pentru prima data si ne-au placut;cu alta ocazie le voi pune la cuptor!multumesc de vizita!

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

1 vot    1 comentariu
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciuperci umplute de post