Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2017

Ingrediente
2 cani cu fasole boabe, 1/2 franzela, 1 ceasca cu ulei pentru prajit, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 frunza de dafin, 3 legaturi de marar, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare, piper, 1 ceasca faina, GARNITURA, 200 g amestec de seminte de quinoa si chia, 1 lingurita ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte.

Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi, frunza de dafin si 1 lingurita rasa cu sare.

Dupa ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se paseaza cu furculita (nu trebuie sa rezulte o pasta), se adauga miezul de paine inmuiat si bine stors, verdeata taiata marunt, piper, cimbru, usturoiul pisat si se omogenizeaza bine totul.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina, se prajesc in ulei si se scot pe hartie de bucatarie.

Pentru garnitura, se pun semintele la fiert in apa, cu putina sare, dupa 15-20 minute, se strecoara semintele si se amesteca cu putin ulei.

Pe farfurie se face o insula cu seminte, alaturi chiftelutele si se servesc.

Drept garnitura, fiecare foloseste ce are si ce doreste, cartofi, orez, paste sau se consuma fara garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute manastiresti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte

30 voturi    3 comentarii
35 min
Retete de post
Sarmalute in foi de vita de post

Sarmalute in foi de vita de post

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

27 voturi    11 comentarii
2h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 20 martie 2017

    Victoria,am facut pentru prima data si ne-au placut;cu alta ocazie le voi pune la cuptor!multumesc de vizita!

  • Fara foto

    victoria , 18 martie 2017

    Interesanta, aproape la fel de gustoasa ca falafelul cu naut, dar poate pentru siguranta sa fie coapte la cuptor

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 cani cu fasole boabe
  • 1/2 franzela
  • 1 ceasca cu ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 frunza de dafin
  • 3 legaturi de marar
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca faina
  • GARNITURA
  • 200 g amestec de seminte de quinoa si chia
  • 1 lingurita ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Victoria,am facut pentru prima data si ne-au placut;cu alta ocazie le voi pune la cuptor!multumesc de vizita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Chiftele cu cartofi si cascaval