Chiftelute manastiresti de post

Se pune fasolea de seara, la umflat.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chiftelute manastiresti de post

Ingrediente

  • 2 cani cu fasole boabe
  • 1/2 franzela
  • 1 ceasca cu ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 frunza de dafin
  • 3 legaturi de marar
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca faina
  • GARNITURA
  • 200 g amestec de seminte de quinoa si chia
  • 1 lingurita ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte.

Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi, frunza de dafin si 1 lingurita rasa cu sare.

Dupa ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se paseaza cu furculita (nu trebuie sa rezulte o pasta), se adauga miezul de paine inmuiat si bine stors, verdeata taiata marunt, piper, cimbru, usturoiul pisat si se omogenizeaza bine totul.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina, se prajesc in ulei si se scot pe hartie de bucatarie.

Pentru garnitura, se pun semintele la fiert in apa, cu putina sare, dupa 15-20 minute, se strecoara semintele si se amesteca cu putin ulei.

Pe farfurie se face o insula cu seminte, alaturi chiftelutele si se servesc.

Drept garnitura, fiecare foloseste ce are si ce doreste, cartofi, orez, paste sau se consuma fara garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise