Chiftelute manastiresti de post

Se pune fasolea de seara, la umflat.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chiftelute manastiresti de post

Ingrediente

  • 2 cani cu fasole boabe
  • 1/2 franzela
  • 1 ceasca cu ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 frunza de dafin
  • 3 legaturi de marar
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca faina
  • GARNITURA
  • 200 g amestec de seminte de quinoa si chia
  • 1 lingurita ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte.

Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi, frunza de dafin si 1 lingurita rasa cu sare.

Dupa ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se paseaza cu furculita (nu trebuie sa rezulte o pasta), se adauga miezul de paine inmuiat si bine stors, verdeata taiata marunt, piper, cimbru, usturoiul pisat si se omogenizeaza bine totul.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina, se prajesc in ulei si se scot pe hartie de bucatarie.

Pentru garnitura, se pun semintele la fiert in apa, cu putina sare, dupa 15-20 minute, se strecoara semintele si se amesteca cu putin ulei.

Pe farfurie se face o insula cu seminte, alaturi chiftelutele si se servesc.

Drept garnitura, fiecare foloseste ce are si ce doreste, cartofi, orez, paste sau se consuma fara garnitura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura