autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Ingrediente
400 ml lapte de soia, 400 ml lapte de cocos, 4 g agar-agar (sau gelatina vegetala &ndash se foloseste in functie de instructiunile de pe pachet), 100-120 g Green Sugar (daca puneti zahar trebuie sa puneti cu 20-30% mai mult), o pastaie de vanilie, o ciocolata neagra fara lapte, 150 g nuci, 100 g stafide, coaja rasa de lamaie sau lime, 200 g fructe congelate (visine in primul rand) sau din compot, o lingura rasa amidon

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine decat foarte putin amidon sau zahar).

Incepem cu pastaia de vanilie cea minunata. O taiem pe lungime si, cu spatele cutitului razuim semintele din interior.



Punem la fiert semintele de vanilie si pastaia impreuna cu laptele de cocos, 350 ml lapte de soia si 80 grame de indulcitor natural Green Sugar. Prin fierbere aroma de vanilie cuprinde tot lichidul – sa vedeti ce frumos incepe sa miroasa in bucatarie!



In 50 ml lapte de soia dizolvam agar-agar-ul, apoi il adaugam peste lichidul fierbinte, amestecand foarte repede. Dupa ce reincepe sa fiarba trebuie sa il mai tinem pe foc 2-3 minute, timp in care amestecam mereu.



Oprim focul si adaugam coaja de lamaie rasa. Apoi maruntim cu un robot nucile cu stafidele.



Intr-un vas rotund cu diametrul de 20 cm punem nuca maruntita si o presam bine. De data asta eu am folosit 2 vase mai mici pentru ca aveam planuri diferite pentru fiecare :)

Scoatem pastaia de vanilie si turnam incetisor compozitia peste nuci (incetisor pentru ca altfel riscam sa dizlocam “baza” si sa se imprastie nuca ).

Lasam sa se raceasca prajitura, apoi o punem la frigider. Veti vedea ca de la agar-agar dulciurile se incheaga chiar si la temperatura camerei, spre deosebire de gelatina care are neaparata nevoie de refrigerare.



Pentru completarea prajiturii am pus pe foc fructele impreuna cu restul de indulcitor si cu amidonul dizolvat in 2 linguri de apa. Ele trebuie sa fiarba – sosul format se va ingrosa de la amidon. Gustati si daca este nevoie ajustati cantitatea de zahar – mie imi plac fructele lasate mai acrisoare, in contrast cu prajitura. Dupa ce se racesc se pun peste prajitura.



Ciocolata amaruie se poate rade sau se poate topi pentru a face diverse forme din ea. De data asta am ales sa pun hartie de copt pe un sucitor, sa topesc ciocolata la bain-marie si sa fac un fel de carlionti de ciocolata.



Reteta pregatita de Irina Bucsa, www.iria.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Tort vegan

Tort vegan

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilica Dorina Ursan , 28 februarie 2015

    agar-agar-ul e de post, gelatina utilizata in masa e de provenienta bovina

  • Fara foto

    Claudia Doinita , 19 februarie 2015

    chiar este de post gelatina?Eu nu cred nu vreau sa va suparati

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 ml lapte de soia
  • 400 ml lapte de cocos
  • 4 g agar-agar (sau gelatina vegetala &ndash se foloseste in functie de instructiunile de pe pachet)
  • 100-120 g Green Sugar (daca puneti zahar trebuie sa puneti cu 20-30% mai mult)
  • o pastaie de vanilie
  • o ciocolata neagra fara lapte
  • 150 g nuci
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie sau lime
  • 200 g fructe congelate (visine in primul rand) sau din compot
  • o lingura rasa amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Bomboane vegane fara zahar Bomboane vegane fara zahar

Intr-un bol incapator se toarna laptele de migdale, banana pasata bine, faina de in, sarea, pudrele de cacao si roscove. Se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Tort de post cu ciocolata