autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Tort de post cu mousse de ciocolata

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
105g faina alba, 15g cacao negra, 1/2 lingurita bircabonat de sodiu, 1 praf de sare, 70g Green Sugar (100g zahar normal), 50ml ulei vegetal, 125ml apa rece, 1 lingurita extract de vanilie, 1/2 lingurita otet de mere, Mousse de unt de arahide:, , 1 conserva lapte de cocos (fara aditivi sau emulsificatori), 4 linguri unt de arahide, 2 linguri Green Sugar (sau zahar normal dupa gust), 1/2 lingurita extract de vanilie, Mousse de avocado si ciocolata:, , 2 avocado, bine copti, 100g ciocolata neagra (cititi eticheta pentru a fi siguri ca e de post), 2 linguri cacao neagra, 100g Green Sugar (sau zahar normal dupa gust), 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 3-4 linguri lapte de cocos, 1 lingura ulei de cocos, Glazura de ciocolata:, , 70g ciocolata neagra cu procent mare de cacao (verificati eticheta pentru a fi siguri ca e de post), 2 lingurite ulei de cocos, Clementine confiate:, , 2 clementine mici, 1/2 cana Green Sugar (sau zahar normal), 1/2 cana apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Blat de ciocolata:



Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestecati rapid, doar pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecati mai mult cu atat bicarbonatul se va activa si se vor forma acele gauri inestetice in b

lat.

Turnati blatul intr-o forma de tort cu diametrul de 18cm tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180C pentru 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasati blatul sa se raceasca in tava. Tot in aceasta tava veti monta si tortul asa ca nici nu e nevoie sa mai scoateti blatul din forma. Doar treceti cu un cutit pe margini pentru a desprinde blatul de laturile formei si nivelati blatul daca considerati necesar. De asemenea, tot acum puteti insiropa blatul usor, eu insa am sarit acest pas caci blatul mi s-a parut suficient de umed.



Mousse de unt de arahide:



Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si scurgeti lichidul, apa de cocos. Transferati crema de cocos, partea solida, intr-un bol si mixati cu un mixer electric pana devine pufoasa. Adaugati Green Sugar (zaharul), vanilia si untul de arahide si mixati bine. Transferati amestecul intr-un pos si turnati crema prin posul in centrul blatului, lasand marginile libere pentru a fi umplute cu mousse. Evident, puteti acoperi blatul in intregime, dar eu am vrut sa obtin o taietura interesanta.



Mousse de ciocolata si avocado:



Combinati toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie. Mixati pana obtineti o crema fina, onctuoasa. Turnati crema (turnati e mult spus, caci crema obtinuta e groasa, ca un ganache batut) peste mousse-ul de unt de arahide si nivelati tortul bine. Dati la rece peste noapte.

Glazura de ciocolata:





Topiti ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de aburi sau la microunde. Lasati ciocolata sa vina la temperatura camerei si turnati peste tort. Decorati dupa preferinta si serviti tortul de la rece.



Clementine confiate:



Taiati clementinele felii subtiri. Combinati apa cu Green Sugar intr-un vas si dati in clocot. Adaugati feliile de clementine si fierbeti-le in sirop pentru 10-15 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi scurgeti clementimele bine si asezti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 190C pentru 10-15 minute sau pana feliile incep sa se caramelizeze usor. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet apoi folositi ca decor. Tot drept decor, dar si pentru textura, am folosit un mix de alune si migdale.



Reteta pregatita de Olguta, pastry-workshop.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Am inlocuit zaharul obisnuit cu Green Sugar, un indulcitor natural (din stevie) cu zero calorii si

3 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort raw cu banane si cocos

Tort raw cu banane si cocos

Pentru blat amestecam cu o lingura faina de migdale si semintele de canepa cu siropul de agave. Daca

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Turluianu , 15 martie 2015

    Cum ati obtinul valurile perfecte ale ciocolatei puse deasupra? Felicitari!! Arata grozav..abia astept sa-l fac!

  • Fara foto

    Manuela Romanescu , 15 martie 2015

    O,minunat! Este exact genul de tort pe care mi l-as dori oricând.

  • Fara foto

    Rodica Darie , 01 martie 2015

    MINUȚIOS , DAR CU ATAT MAI GUSTOS SI PRETIOS ! IAR CIOCOLATA NEAGRA, CACAO PESTE 60% CHIAR E SI SANATOS !

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 05 decembrie 2014

      Pare foarte bun FELICITARI

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 105g faina alba
  • 15g cacao negra
  • 1/2 lingurita bircabonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 70g Green Sugar (100g zahar normal)
  • 50ml ulei vegetal
  • 125ml apa rece
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • Mousse de unt de arahide:
  • 1 conserva lapte de cocos (fara aditivi sau emulsificatori)
  • 4 linguri unt de arahide
  • 2 linguri Green Sugar (sau zahar normal dupa gust)
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Mousse de avocado si ciocolata:
  • 2 avocado
  • bine copti
  • 100g ciocolata neagra (cititi eticheta pentru a fi siguri ca e de post)
  • 2 linguri cacao neagra
  • 100g Green Sugar (sau zahar normal dupa gust)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri lapte de cocos
  • 1 lingura ulei de cocos
  • Glazura de ciocolata:
  • 70g ciocolata neagra cu procent mare de cacao (verificati eticheta pentru a fi siguri ca e de post)
  • 2 lingurite ulei de cocos
  • Clementine confiate:
  • 2 clementine mici
  • 1/2 cana Green Sugar (sau zahar normal)
  • 1/2 cana apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort raw cu banane si cocos