Ingrediente
Ingrediente blat:, , 2 linguri seminte de in, 6 linguri apa, 10 linguri ulei de cocos, 120 ml zahar natural Green Sugar, 1 lingura miere, 200 g faina alba de grau, 1/2 lingura cacao, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite scortisoara, coaja rasa fin de la 1 portocala, 1/2 lingurita sare, , Ingrediente crema:, , 300 g fructe de padure, proaspete sau congelate, 200 ml frisca vegetala, 3 linguri zahar natural Green Sugar, , Ingrediente topping:, , 200 g ciocolata, 60% cacao
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 50 min
5 voturi
Mod de preparare
Dupa ce s-a racit puneti semintele de in in compozitia racita de mai sus. Separat amestecati faina cu praf de copt, scortisoara, cacao, sare si coaja de portocala.
Puneti impreuna cele doua compozitii, cea de faina cu cea lichida si amestecati pentru a se omogeniza. Nu amestecati prea mult, doar pana cand s-a absorbit toata faina. Apoi turnati blatul in tava cu hartie de copt.
Coaceti timp de 30 min, nu lasati cu mult peste acest timp, chiar daca vi se pare ca nu este coapta suficient. E gata daca mijlocul este inchegat, verificati cu o scobitoare.
Lasati la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit, taiati blatul in 3 parti egale.
Pentru crema: puneti intr-un blender 100 g fructe de padure, mixati pentru a obtine o pasta. Apoi bateti frisca si amestecati impreuna cu pasta obtinuta si cu celelalte 200 g fructe de padure intregi. Puneti zahar natural Green Sugar dupa gust, aprox 3 linguri, in functie de cat de acrisoare sunt fructele.
Topiti ciocolata pe baie de abur. Dupa ce s-a topit, luati cate o lingura de ciocolata si faceti linii neuniforme de ciocolata pentru a le folosi la ornat.
Pentru ansamblarea tortului, incepeti cu o felie de blat, un strat de crema si cealalta felie de blat si inca un strat de crema, terminand cu o felie de blat.
Turnati un strat de ciocolata peste ultima felie de blat. Lasati sa se intareasca dupa care treceti la ornarea de pe margine a tortului. Pana acum ciocolata topita si-a mai schimbat consistenta, fiind mai tare, exact ce avem nevoie. Pe lateralul blatului din partea de sus, puneti ciocolata de jur imprejur, iar apoi prindeti bastonasele de ciocolata pe acea zona, apasand usor cu degetul.
Inainte sa serviti tortul, lasati cel putin 30 min la temp. camerei si folositi un cutit incalzit in apa fierbinte, pt. a patrunde usor prin stratul de ciocolata.
Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.