autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat:, , 2 linguri seminte de in, 6 linguri apa, 10 linguri ulei de cocos, 120 ml zahar natural Green Sugar, 1 lingura miere, 200 g faina alba de grau, 1/2 lingura cacao, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite scortisoara, coaja rasa fin de la 1 portocala, 1/2 lingurita sare, , Ingrediente crema:, , 300 g fructe de padure, proaspete sau congelate, 200 ml frisca vegetala, 3 linguri zahar natural Green Sugar, , Ingrediente topping:, , 200 g ciocolata, 60% cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea clasica cu inel. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa si puneti deoparte. Intr-un vas la foc mic incalziti uleiul de cocos, zaharul natural Green Sugar si mierea. Amestecati din cand in cand, lasati pana cand s-a topit uleiul si puneti deoparte la racit.



Dupa ce s-a racit puneti semintele de in in compozitia racita de mai sus. Separat amestecati faina cu praf de copt, scortisoara, cacao, sare si coaja de portocala.

Puneti impreuna cele doua compozitii, cea de faina cu cea lichida si amestecati pentru a se omogeniza. Nu amestecati prea mult, doar pana cand s-a absorbit toata faina. Apoi turnati blatul in tava cu hartie de copt.



Coaceti timp de 30 min, nu lasati cu mult peste acest timp, chiar daca vi se pare ca nu este coapta suficient. E gata daca mijlocul este inchegat, verificati cu o scobitoare.

Lasati la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit, taiati blatul in 3 parti egale.



Pentru crema: puneti intr-un blender 100 g fructe de padure, mixati pentru a obtine o pasta. Apoi bateti frisca si amestecati impreuna cu pasta obtinuta si cu celelalte 200 g fructe de padure intregi. Puneti zahar natural Green Sugar dupa gust, aprox 3 linguri, in functie de cat de acrisoare sunt fructele.



Topiti ciocolata pe baie de abur. Dupa ce s-a topit, luati cate o lingura de ciocolata si faceti linii neuniforme de ciocolata pentru a le folosi la ornat.



Pentru ansamblarea tortului, incepeti cu o felie de blat, un strat de crema si cealalta felie de blat si inca un strat de crema, terminand cu o felie de blat.



Turnati un strat de ciocolata peste ultima felie de blat. Lasati sa se intareasca dupa care treceti la ornarea de pe margine a tortului. Pana acum ciocolata topita si-a mai schimbat consistenta, fiind mai tare, exact ce avem nevoie. Pe lateralul blatului din partea de sus, puneti ciocolata de jur imprejur, iar apoi prindeti bastonasele de ciocolata pe acea zona, apasand usor cu degetul.



Inainte sa serviti tortul, lasati cel putin 30 min la temp. camerei si folositi un cutit incalzit in apa fierbinte, pt. a patrunde usor prin stratul de ciocolata.



Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Nuci caramelizate

Nuci caramelizate

Intr-o cratita amestecati zaharul cu apa, sare si scortisoara. Se pune pe foc iute si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 03 decembrie 2014

    Se vede treaba ca nu mai stiu eu ce inseamna "Vegan"...adica preparat fara coacere....asta este copt, dragilor!!!

  • Fara foto

    Ramona Bilan , 25 noiembrie 2014

    delicious!

  • Fara foto

    Ana Hatiegan , 25 noiembrie 2014

    Arata minunat....trebuie sa o incerc!!!!!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 linguri seminte de in
  • 6 linguri apa
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 120 ml zahar natural Green Sugar
  • 1 lingura miere
  • 200 g faina alba de grau
  • 1/2 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • coaja rasa fin de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente crema:
  • 300 g fructe de padure
  • proaspete sau congelate
  • 200 ml frisca vegetala
  • 3 linguri zahar natural Green Sugar
  • Ingrediente topping:
  • 200 g ciocolata
  • 60% cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Diplomat de post