Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume cu fasole verde

Ingrediente

  • 6 cartofi medii
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 100 ml bulion
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel mai mic
  • circa 250 gr de fasole verde (proaspata sau congelata)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit.

Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare si piper, apoi acoperim cu apa(apa cam 3 degete deasupra nivelului legumelor).

Fasolea verde (eu am avut congelata) se taie in bucatele si se pune la fiert separat in apa cu sare.

Cand legumele au fiert, le pasam si adaugam apoi pastaile fierte. Daca supa este prea groasa, se poate adauga putina apa in care a fiert fasolea verde.

Supa va fi la fel de buna daca se inlocuiesc cartofii cu dovleac.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura