autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
200 ml frisca vegetala lichida neindulcita, 4 linguri Green sugar, 200 gr ciocolata neagra, 14 biscuiti de post sau piscoturi, 200 ml cafea expresso (lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar, 250 gr capsune (congelati am folosit eu), 5 linguri apa, 1 lingura si jumatate Green sugar, 3 lingurite amidon+1 lingura apa, 250 ml frisca vegetala lichida indulcita Meggle

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecam frisca lichida cu Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.



Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de Green Sugar.



Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender. Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.



Urmeaza pregatirea cupelor (eu am facut 8 cupe). Primul strat consta in biscuiti de post (piscoturi) insiropati in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final). Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni.



Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa. Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.



Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.



Reteta pregatita de Timea, timeaioo.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Tort vegan

Tort vegan

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Diplomat de post

Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

    Nu se poate cu smantana dulce pentru ca eu nu folosesc frisca vegetala.

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Felicitari,este minunata,am incercat-o azi ,vreau sa fac in ianuarie cand am musafiri,buna...

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 30 noiembrie 2014

    Verificati frisca vegetala, nu este in totalitate vegetala, are proteine din laptre

    • Fara foto

      Ada , 20 noiembrie 2014

      Cum se numeste frisca pe care ati folosit-o?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 ml frisca vegetala lichida neindulcita
  • 4 linguri Green sugar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 14 biscuiti de post sau piscoturi
  • 200 ml cafea expresso (lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
  • 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura si jumatate Green sugar
  • 3 lingurite amidon+1 lingura apa
  • 250 ml frisca vegetala lichida indulcita Meggle

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Nu se poate cu smantana dulce pentru ca eu nu folosesc frisca vegetala.

Adauga reteta
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Nuci caramelizate