Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Ingrediente

  • 200 ml frisca vegetala lichida neindulcita
  • 4 linguri Green sugar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 14 biscuiti de post sau piscoturi
  • 200 ml cafea expresso (lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
  • 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura si jumatate Green sugar
  • 3 lingurite amidon+1 lingura apa
  • 250 ml frisca vegetala lichida indulcita Meggle

Mod de preparare

Amestecam frisca lichida cu Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.

Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de Green Sugar.

Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender. Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.

Urmeaza pregatirea cupelor (eu am facut 8 cupe). Primul strat consta in biscuiti de post (piscoturi) insiropati in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final). Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni.

Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa. Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.

Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.

Reteta pregatita de Timea, timeaioo.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise