autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Tort vegan

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
Blatul:, 250ml lapte de migdale, 50 grame pudra de migdale, semintele de la 1 pastaie de vanilie, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 50 grame fulgi de cocos, 6 linguri cu varf faina de mei (obtinuta prin rasnirea meiului in rasnita de cafea), 2 linguri faina de orez/quinoa, 1 praf de copt, putina pudra de roscove (optional), indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus foarte putin, 1 lingura), 2 linguri ulei de cocos/unt de cacao topit pentru mixarea blatului, , Crema:, 150 grame caju crud hidratat 4 ore, 1/2 ceasca apa plata, cateva picaturi indulcitor Green Sugar lichid, sucul de la 4 mandarine medii, 1 lingura extract de vanilie, 1 ceascuta ulei de cocos/unt de cacao topit, 1 lingura lecitina (optional&ndashare rolul de a lega crema, eu am adaugat-o pentru siguranta), , Glazura de ciocolata:, 200 ml lapte de migdale, 25 grame cacao, 25 grame pudra de roscove, indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus cateva picaturi de indulcitor lichid), 3 linguri arrowroot pudra (amidon fara gluten), 30ml ulei de cocos/unt topit, , Decor:, fructe de padure, catina, menta proaspata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o forma cu putin ulei de floarea-soarelui si putina faina de orez. Din toata compozitia se opreste 1/4 si se amesteca usor cu pudra de roscove. Compozitia alba se toarna in tava si se introduce in cuptor.



Blatul maroniu se toarna intr-o alta mica tava tapetata, la fel ca cea de sus. Se introduce si aceasta la cuptor. Se coc blaturile la foc mediu (180 grade), pana cand trec testul scobitorii. Se scot blaturile, se lasa putin la racit, dupa care se faramiteaza. Se incepe prepararea cremei de caju: in vasul robotului de bucatarie cu lama in S se aseaza caju-ul scurs si apa plata. Se mixeaza totul pana se obtine o pasta groasa.



Se adauga sucul de mandarine, indulcitorul si extractul de vanilie si se continua mixarea inca 30 secunde. Se adauga uleiul topit si lecitina si se mai mixeaza inca 30 secunde, pentru omogenizare.Se scoate crema intr-un bol separat. In acelasi vas al robotului se adauga blaturile faramitate cu mana, 4-5 linguri din compozitia de caju si cele 2 linguri de ulei topit. Se mixeaza 1 minut, pana se obtine o pasta foarte groasa, care incepe sa se adune sub forma de bila.



Se ia forma de tort, se tapeteaza cu putin ulei vegetal, iar blatul se indeasa in forma. se niveleaza bine cu ajutorul unei linguri (tava mea are 19 cm diametru). Peste blatul ferm se toarna crema (e lichida, nu va speriati, ca se va intari foarte bine). Se da tortul la congelator 3 ore (eu l-am lasat peste noapte).



Se prepara glazura: Intr-un vas se aseaza laptele vegetal, indulcitorul, pudrele de cacao si roscove si se aseaza pe foc. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga pudra de arrowroot si se continua fierberea pana cand se ingroasa (se amesteca necontenit cu telul, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de fund). Se lasa la racorit, dupa care se incorporeaza uleiul topit. Se lasa la racit. Tortul congelat se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, la randul sau asezat intr-un vas incapator.



Reteta pregatita de Diana, www.retetelemeledragi.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vegan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea

5 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Delicii de post de la bloggeri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250ml lapte de migdale
  • 50 grame pudra de migdale
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 grame fulgi de cocos
  • 6 linguri cu varf faina de mei (obtinuta prin rasnirea meiului in rasnita de cafea)
  • 2 linguri faina de orez/quinoa
  • 1 praf de copt
  • putina pudra de roscove (optional)
  • indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus foarte putin
  • 1 lingura)
  • 2 linguri ulei de cocos/unt de cacao topit pentru mixarea blatului
  • Crema:
  • 150 grame caju crud hidratat 4 ore
  • 1/2 ceasca apa plata
  • cateva picaturi indulcitor Green Sugar lichid
  • sucul de la 4 mandarine medii
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ceascuta ulei de cocos/unt de cacao topit
  • 1 lingura lecitina (optional&ndashare rolul de a lega crema
  • eu am adaugat-o pentru siguranta)
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml lapte de migdale
  • 25 grame cacao
  • 25 grame pudra de roscove
  • indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus cateva picaturi de indulcitor lichid)
  • 3 linguri arrowroot pudra (amidon fara gluten)
  • 30ml ulei de cocos/unt topit
  • Decor:
  • fructe de padure
  • catina
  • menta proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de post cu ciocolata
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania