Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Ingrediente
1 ceapă (180 g, curățată), 2 morcovi (130 g, curățați), 1 cartof dulce (380 g, curățat), 1 conservă porumb (385 g), 1 conservă lapte de cocos light (400 ml), 400 ml apă/supă de legume, 1 lgț ghimbir pudră, 1/2 lgț turmeric, 1/2 lgț piper, 1 și 1/2 lgț sare, 1 lgț cimbru uscat, 1 lg ulei de măsline (presat la rece), 1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece), fulgi de chili, biscuiți din făină de ovăz integral

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui.

Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi apoi cartoful dulce tăiat cuburi, porumbul din conservă, sarea, piperul, cimbrul uscat, ghimbirul pudră, turmericul, laptele de cocos și apa. Pui un capac deasupra și lași totul la fiert timp de 10 minute (sau până când se înmoaie cartoful și poate fi străpung ușor cu o furculiță).

Torni legumele fierbinți în blender și pasezi pănă când obții consistența dorită (mie îmi place să găsesc și bucăți mai mai prin ea așa că am pastrat o porție de supă nepasată pe care am încorporat-o la final în cea pasată), eventual mai adaugi sare după propriul gust.



Notă: poți înlocui laptele de cocos cu supă de legume sau cu apă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă (180 g
  • curățată)
  • 2 morcovi (130 g
  • curățați)
  • 1 cartof dulce (380 g
  • curățat)
  • 1 conservă porumb (385 g)
  • 1 conservă lapte de cocos light (400 ml)
  • 400 ml apă/supă de legume
  • 1 lgț ghimbir pudră
  • 1/2 lgț turmeric
  • 1/2 lgț piper
  • 1 și 1/2 lgț sare
  • 1 lgț cimbru uscat
  • 1 lg ulei de măsline (presat la rece)
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • fulgi de chili
  • biscuiți din făină de ovăz integral

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac in stil Thai