Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron.
Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute.
Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate putin, se stoarce bine si se pune in alt vas; dupa ce s-a terminat, se adauga piper, orezul fiert, verdeata, cimbru, sare daca mai e nevoie, pesmet si se amesteca totul foarte bine; se ia cu lingurita din compozitie, se trece prin faina, se formeaza perisoarele, apoi se lasa deoparte pe un tocator.
Pentru sos, se pune uleiul in vas, se adauga usturoiul si se lasa doar cat isi lasa aroma, se adauga lingurita de faina, amestecand bine, se stinge cu un pahar cu apa, amestecand sa nu se formeze cocoloase; cand incepe sa fiarba, se adauga usor perisoarele, se lasa la fiert cateva minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de gust, iar dupa cateva clocote, se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii