Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2017

Ingrediente
Perisoare:, 2 dovlecei, 1 ceapa mica, 2 morcovi mici, sare, piper, 1/2 lingurita cimbru, marar verde, 1 ceasca cu pesmet, 3 linguri orez fiert, 1 cana cu faina, Sos de smantana:, 400 ml smantana lichida de soia, 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 1 lingurita faina, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute.

Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate putin, se stoarce bine si se pune in alt vas; dupa ce s-a terminat, se adauga piper, orezul fiert, verdeata, cimbru, sare daca mai e nevoie, pesmet si se amesteca totul foarte bine; se ia cu lingurita din compozitie, se trece prin faina, se formeaza perisoarele, apoi se lasa deoparte pe un tocator.

Pentru sos, se pune uleiul in vas, se adauga usturoiul si se lasa doar cat isi lasa aroma, se adauga lingurita de faina, amestecand bine, se stinge cu un pahar cu apa, amestecand sa nu se formeze cocoloase; cand incepe sa fiarba, se adauga usor perisoarele, se lasa la fiert cateva minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de gust, iar dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei

43 voturi    16 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Patatas bravas

Patatas bravas

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata

12 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • marar verde
  • 1 ceasca cu pesmet
  • 3 linguri orez fiert
  • 1 cana cu faina
  • Sos de smantana:
  • 400 ml smantana lichida de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu sfecla rosie