Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina (cu varf)
  • 2-3 pliculete zahat vanilat
  • 1 pliculet praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie de Madagascar Oetker
  • Budinca de cafea:
  • 2 plicuri budinca de cafea
  • 1 l lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • Decor:
  • floricele de zahar

Mod de preparare

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam intr-o forma de copt, rotunda, cu inel reglabil de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, trei sferturi din compoztie, iar restul o amestecam cu cacao si esenta de vanilie. Repartizam compozitia cu cacao pe toata suprafata, apoi, dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, circa 30-35 minute, foc mediu.

Scoatem forma, lasam sa se raceasca blatul, apoi il punem pe un platou intins si adaugam cercul reglabil. Daca dorim, putem insiropa putin blatul cu suc din compot, apoi turnam usor budinca de cafea pe toata suprafata blatului, apoi decoram cu floricelele de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise