Galatopita reinventata

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galatopita reinventata

Ingrediente

  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri gris
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se ingroase, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca, se adauga vanilia, scortisoara, iar dupa ce s-a racit bine, ouale batute.

Dupa omogenizare, se rastoarna in forme mici sau o forma mare, unse cu foarte putin ulei si se lasa la cuptor 20 min, pana se rumenesc.

Se rastoarna pe farfurii individuale, se orneaza cu topping de fructe de padure din comert si cateva fructe deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor