autor:

Simona_Georgescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Ingrediente
1 kg branza proaspata de vaci, 5 oua, 1 praf de sare, 200 gr zahar brut, Coaja rasa de la 1-2 portocale, 1 lingurta coaja de lamaie pudra, 5 linguri faina, 3 linguri amidon alimentar, 150 gr fulgi de nuca de cocos, 1 plic praf de copt, 100 ml visinata, 100 ml apa calduta, 150 gr stafide aurii, 150 gr caise deshidratate, 50 gr mango deshidratat, 100 gr merisoare, 100 gr curmale, Pentru decor: zahar pudra, petale de trandafiri

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana s-au inmuiat.



Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale (depinde de marimea lor), coaja pudra de lamaie, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de ied la cuptor

Pulpa de ied la cuptor

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul,

25 voturi    4 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • Coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 1 lingurta coaja de lamaie pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml visinata
  • 100 ml apa calduta
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr mango deshidratat
  • 100 gr merisoare
  • 100 gr curmale
  • Pentru decor: zahar pudra
  • petale de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu branza si legume