autor:

Simona_Georgescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Ingrediente
1 kg branza proaspata de vaci, 5 oua, 1 praf de sare, 200 gr zahar brut, Coaja rasa de la 1-2 portocale, 1 lingurta coaja de lamaie pudra, 5 linguri faina, 3 linguri amidon alimentar, 150 gr fulgi de nuca de cocos, 1 plic praf de copt, 100 ml visinata, 100 ml apa calduta, 150 gr stafide aurii, 150 gr caise deshidratate, 50 gr mango deshidratat, 100 gr merisoare, 100 gr curmale, Pentru decor: zahar pudra, petale de trandafiri

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana s-au inmuiat.



Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale (depinde de marimea lor), coaja pudra de lamaie, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de Iepure la Cuptor

Friptura de Iepure la Cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Pasul

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scurgem bine stafidele de lichidul in care au stat. Pasul 2: Pregatim

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • Coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 1 lingurta coaja de lamaie pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml visinata
  • 100 ml apa calduta
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr mango deshidratat
  • 100 gr merisoare
  • 100 gr curmale
  • Pentru decor: zahar pudra
  • petale de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci