autor:

Anca Rm

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Panna cotta

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
-250 ml suc proaspat de portocale, -250 ml lapte migdale, -10 gr gelatina, -50 gr fulgi migdale, -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit .
Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.
Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale .
Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile .
In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste.
Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.
Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca .
Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta - reteta testata

Panna Cotta - reteta testata

1.Punem gelatina in laptele rece 2.Frisca si zaharul se pun intr-un ibric si se lasa la foc mic

4 voturi    3 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta cu sos de capsuni

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250 ml suc proaspat de portocale
  • -250 ml lapte migdale
  • -10 gr gelatina
  • -50 gr fulgi migdale
  • -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Rulada turceasca