autor:

Anca Rm

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Panna cotta

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
-250 ml suc proaspat de portocale, -250 ml lapte migdale, -10 gr gelatina, -50 gr fulgi migdale, -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit .
Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.
Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale .
Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile .
In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste.
Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.
Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca .
Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna cotta cu miere si portocale

Panna cotta cu miere si portocale

Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min. frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem

8 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci
Panna cotta

Panna cotta

Plicul de gelatina il pui in lapte si-l lasi acolo vreo 20 min ,amesteci bine . Frisca se pune intr-un

4 voturi    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250 ml suc proaspat de portocale
  • -250 ml lapte migdale
  • -10 gr gelatina
  • -50 gr fulgi migdale
  • -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao