autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Budinci, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paella cu vinete

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Ingrediente
-3 vinete,, -2 cepe,, -2 rosii mari,, -1 ardei iute,uscat,, -300 gr.penne,, -1 lingurita busuioc uscat,, -1 lingurita oregano,, -300 gr.salam uscat,, -300 gr.cascaval,, -1 lingura condimente cu gust de legume,, -cativa catei de usturoi,, -3-4 linguri de ulei,, -1 lingurita sare,, -1 kg.carne tocata de porc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin ulei,apoi se aseaza intr-o tava rotunda.Jumatate de felie sa fie in tava si jumatate sa fie peste margini si ca sa fie toata tava cuprinsa cu felii de vinete,se mai aseaza si in interior felii fine de vinete.

-Se curata ceapa,se toaca,si se pune la prajit cu putin ulei,se lasa sa se patrunda bine ceapa,apoi se adauga rosiile,tocate cuburi,carnea de porc,salamul uscat,taiat cubulete,busuiocul,oregano,condimente cu gust de legume,ardeiul iute tait in felii fine si se lasa sa fiarba la foc potrivit,pana se evapora surplusul de lichid,apoi se adauga pastele penne,fierte dupa instructiunile de pe ambalaj,usturoiul facut mujdei,se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste feliile de vinete.

Se presoara cascaval ras,se aduna feliile de vinete peste compozitie,se mai adauga putin cascaval ras si se da tava la cuptor,la foc potrivit.Cand vinetele se rumenesc frumos,este semn ca paella este gata,se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

Se pune la robot miezul de la dovlecei, se adauga cateii de usturoi, ceapa taiata in patru si se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa

19 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Inuta Rac

    Inuta Rac (Chef de cuisine):

    Foarte bună, vă mulțumesc pentru rețetă! Eu am înlocuit porcul cu pui și am scos ceapa. Delicioasă!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • -3 vinete,
  • -2 cepe,
  • -2 rosii mari,
  • -1 ardei iute,uscat,
  • -300 gr.penne,
  • -1 lingurita busuioc uscat,
  • -1 lingurita oregano,
  • -300 gr.salam uscat,
  • -300 gr.cascaval,
  • -1 lingura condimente cu gust de legume,
  • -cativa catei de usturoi,
  • -3-4 linguri de ulei,
  • -1 lingurita sare,
  • -1 kg.carne tocata de porc.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Friptura si carnati de porc cu legume la cuptor