autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Budinci, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paella cu vinete

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Ingrediente
-3 vinete,, -2 cepe,, -2 rosii mari,, -1 ardei iute,uscat,, -300 gr.penne,, -1 lingurita busuioc uscat,, -1 lingurita oregano,, -300 gr.salam uscat,, -300 gr.cascaval,, -1 lingura condimente cu gust de legume,, -cativa catei de usturoi,, -3-4 linguri de ulei,, -1 lingurita sare,, -1 kg.carne tocata de porc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin ulei,apoi se aseaza intr-o tava rotunda.Jumatate de felie sa fie in tava si jumatate sa fie peste margini si ca sa fie toata tava cuprinsa cu felii de vinete,se mai aseaza si in interior felii fine de vinete.

-Se curata ceapa,se toaca,si se pune la prajit cu putin ulei,se lasa sa se patrunda bine ceapa,apoi se adauga rosiile,tocate cuburi,carnea de porc,salamul uscat,taiat cubulete,busuiocul,oregano,condimente cu gust de legume,ardeiul iute tait in felii fine si se lasa sa fiarba la foc potrivit,pana se evapora surplusul de lichid,apoi se adauga pastele penne,fierte dupa instructiunile de pe ambalaj,usturoiul facut mujdei,se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste feliile de vinete.

Se presoara cascaval ras,se aduna feliile de vinete peste compozitie,se mai adauga putin cascaval ras si se da tava la cuptor,la foc potrivit.Cand vinetele se rumenesc frumos,este semn ca paella este gata,se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu regal de legume

Sufleu regal de legume

Cartofii, morcovul, telina si pastarnacul se curata , se taie felii si se fierb in apa cu sare 5

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • -3 vinete,
  • -2 cepe,
  • -2 rosii mari,
  • -1 ardei iute,uscat,
  • -300 gr.penne,
  • -1 lingurita busuioc uscat,
  • -1 lingurita oregano,
  • -300 gr.salam uscat,
  • -300 gr.cascaval,
  • -1 lingura condimente cu gust de legume,
  • -cativa catei de usturoi,
  • -3-4 linguri de ulei,
  • -1 lingurita sare,
  • -1 kg.carne tocata de porc.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tarte cu branza de capra si rosii cherry