autor:

LUBITA

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2017

Ingrediente
400 ml smantana lichida, 100 g ciocolata alba, 1 lingurita rasa pudra de ghimbir, 2 foi de gelatina, Jeleu de zmeura:, 1 cana cu zmeura, 2 linguri zahar, 2 foi de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, dupa omogenizare, se pune in forme mici cantitati egale de jeleu (cu lingura), dupa care se lasa la frigider sa se intareasca.

Intr-un vas, pe foc, se pune ciocolata rupta cu o parte din smantana, dupa ce s-a topit, se adauga si restul de smantana si ghimbir, se amesteca bine, iar cand ajunge la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata 5min. in apa rece.

Se scot formele de la frigider, se umplu cu crema de ciocolata, apoi se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.

Se rastoarna formele cu atentie, trecand de jur imprejur cu un cutit cu lama foarte subtire, pe un platou sau pe cate o farfurie, se orneaza cu zmeura si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
IAURT CU CEREALE INTEGRALE PENTRU UN MIC DEJUN SANATOS

IAURT CU CEREALE INTEGRALE PENTRU UN MIC DEJUN SANATOS

Aceasta combinatie de cereale si fructe ne poate ajuta sa incepem ziua cu un mic dejun sanatos si

6 voturi    5 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Nutella

Nutella

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca

8 voturi    7 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 ml smantana lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 2 foi de gelatina
  • Jeleu de zmeura:
  • 1 cana cu zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Sorbet parfumat de capsuni