autor:

LUBITA

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2017

Ingrediente
400 ml smantana lichida, 100 g ciocolata alba, 1 lingurita rasa pudra de ghimbir, 2 foi de gelatina, Jeleu de zmeura:, 1 cana cu zmeura, 2 linguri zahar, 2 foi de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, dupa omogenizare, se pune in forme mici cantitati egale de jeleu (cu lingura), dupa care se lasa la frigider sa se intareasca.

Intr-un vas, pe foc, se pune ciocolata rupta cu o parte din smantana, dupa ce s-a topit, se adauga si restul de smantana si ghimbir, se amesteca bine, iar cand ajunge la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata 5min. in apa rece.

Se scot formele de la frigider, se umplu cu crema de ciocolata, apoi se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.

Se rastoarna formele cu atentie, trecand de jur imprejur cu un cutit cu lama foarte subtire, pe un platou sau pe cate o farfurie, se orneaza cu zmeura si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema cu lapte de cocos

Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Briose cu animalute

Briose cu animalute

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se

1 vot    2 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 ml smantana lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 2 foi de gelatina
  • Jeleu de zmeura:
  • 1 cana cu zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Pepene galben trandafiriu