Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • 400 ml smantana lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 2 foi de gelatina
  • Jeleu de zmeura:
  • 1 cana cu zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina

Mod de preparare

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, dupa omogenizare, se pune in forme mici cantitati egale de jeleu (cu lingura), dupa care se lasa la frigider sa se intareasca.

Intr-un vas, pe foc, se pune ciocolata rupta cu o parte din smantana, dupa ce s-a topit, se adauga si restul de smantana si ghimbir, se amesteca bine, iar cand ajunge la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata 5min. in apa rece.

Se scot formele de la frigider, se umplu cu crema de ciocolata, apoi se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.

Se rastoarna formele cu atentie, trecand de jur imprejur cu un cutit cu lama foarte subtire, pe un platou sau pe cate o farfurie, se orneaza cu zmeura si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise