Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori?
Spălăm căpșunele si le punem în blender, ii amestecam pana devin crema.
Amestecam 3 linguri lapte cu cacao.
Fierbem laptele cu zahărul şi păstaia de vanilie, la foc mic.
Separat, amestecam gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi turnam , încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând întruna să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme.
O luam de pe foc şi o amestecam până se răceşte, după care încorporam untul moale. Adaugam capsuni-crema si amestecam bine. Împărțim 23 din crema în boluri pe care le-am clătit cu apa rece. Peste crema rămasă adaugam compoziţia de cacao cu lapte si amestecam bine. Turnam in mijlocul bolurilor. Lasăm sa răcească si apoi băgăm la frigider 2 ore. Servim cu capsuni.
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu