Crema dubla

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Crema dubla

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr capsuni (sau alte fructe preferate)

Mod de preparare

Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori?

Spălăm căpșunele si le punem în blender, ii amestecam pana devin crema.

Amestecam 3 linguri lapte cu cacao.

Fierbem laptele cu zahărul şi păstaia de vanilie, la foc mic.

Separat, amestecam gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi turnam , încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând întruna să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme.

O luam de pe foc şi o amestecam până se răceşte, după care încorporam untul moale. Adaugam capsuni-crema si amestecam bine. Împărțim 23 din crema în boluri pe care le-am clătit cu apa rece. Peste crema rămasă adaugam compoziţia de cacao cu lapte si amestecam bine. Turnam in mijlocul bolurilor. Lasăm sa răcească si apoi băgăm la frigider 2 ore. Servim cu capsuni.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura