Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de cozonac

Ingrediente

  • Orice fel de cozonaci care v-au ramas prin camara
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Zahar vanilat
  • Pastaie vanilie
  • Dulceata (eu am folosit de portocale)
  • Fructe confiate

Mod de preparare

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale cu zaharul pana obtinem o consistenta spumoasa, care la randul ei se toarna peste laptele de pe foc; se mai amesteca putin, astfel incat compozitia rezultata din oua si zahar sa se incorporeze bine; se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se raceste laptele ne ocupam de cozonaci; ii taiem felii si incepem sa tapetam vasul in care vom coace budinca, de preferinta un vas termitezistent.

Tapetam marginile si fundul vasului, dupa care turnam compozitie de lapte, oua si zahar, cat sa acopere primul strat; dupa ce acesta a fost absorbit de stratul de cozonaci, punem un strat de gem, fructe confiate, bucatele de ciocolata, stafide etc (ce poftiti dvs; eu am pus doar gem de portocale); continuam la fel pana am umplut vasul (un strat de cozonaci, lapte, un strat de gem etc), stratul final fiind de gem.

Dam la cuptor 30 de minute la 180 de grade C, in cuptorul princalzit.

La final se poate orna dupa bunul plac sau pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni