autor:

Lia Maria

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Ingrediente
400 g frisca lichida, 400 ml lapte, 20g gelatina, 60 ml apa, 2 lingurite zahar vanilat, 50 g zahar praf/ optional, 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale, de la SunFood

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat.
Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si optional daca frisca nu este indulcita, adaugati zaharul praf. Incalzim compozitia, amestecand usor, pana ajunge la punctul de fierbere (nu trebue sa de-a in clocot 8-O ), apoi luam de pe foc. Lasam cam 5' la racorit dupa care adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet.
Turnam compozitia in forme inclinate, eu am folosit borcanele si cateva pahare, pe care le-am asezat pe tavi , vezi foto: , le acoperim cu folie sau capace in cazul borcanelor si le dam la frigider pentru 2h.
Intre timp, luam doua conserve cu fructe tropicale de la SunFood , golim compozitia intr-o strecuratoare, apoi punem fructele in blender, adaugam 100ml sirop, (lichid de la fructe) si blenduim bine, pana optinem piure-ul de fructe :-P.
Dupa ce timpul s-a scurs si pana cota s-a intarit, scoatem recipientele din frigider si complectam pana la umplere cu pireul de fructe tropicale.
Pentru o pata de culoare ;-) am pus cate o mladita/frunzulita mititica de menta, care se chinue sa-si faca aparitia in gradina :lol:, dupa perioada de iarna.

Pofta buna !
Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si
Daca ti-a placut reteta noastra "Pana cota cu piure din fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Budinci
Placinta cu lapte si gris

Placinta cu lapte si gris

Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin. Se bat ouale si se freaca cu zaharul

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

Se fierbe laptele,se adauga praful de sare, zaharul , zaharul vanilat,iar cand da in clocot se toarna

9 voturi    19 comentarii
40 min
Budinci

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 20g gelatina
  • 60 ml apa
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 g zahar praf/ optional
  • 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale
  • de la SunFood

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei , in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam

16 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Biscuiti spritati cu lamaie Biscuiti spritati cu lamaie

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Colacei umpluti Colacei umpluti

Punem intr-un bol, 1 ou, ulei, drojdia si apa si amestecam cu un tel sau lingura. Apoi punem sarea si zaharul si amestecam. Apoi adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje