autor:

Lia Maria

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Ingrediente
400 g frisca lichida, 400 ml lapte, 20g gelatina, 60 ml apa, 2 lingurite zahar vanilat, 50 g zahar praf/ optional, 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale, de la SunFood

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat.
Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si optional daca frisca nu este indulcita, adaugati zaharul praf. Incalzim compozitia, amestecand usor, pana ajunge la punctul de fierbere (nu trebue sa de-a in clocot 8-O ), apoi luam de pe foc. Lasam cam 5' la racorit dupa care adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet.
Turnam compozitia in forme inclinate, eu am folosit borcanele si cateva pahare, pe care le-am asezat pe tavi , vezi foto: , le acoperim cu folie sau capace in cazul borcanelor si le dam la frigider pentru 2h.
Intre timp, luam doua conserve cu fructe tropicale de la SunFood , golim compozitia intr-o strecuratoare, apoi punem fructele in blender, adaugam 100ml sirop, (lichid de la fructe) si blenduim bine, pana optinem piure-ul de fructe :-P.
Dupa ce timpul s-a scurs si pana cota s-a intarit, scoatem recipientele din frigider si complectam pana la umplere cu pireul de fructe tropicale.
Pentru o pata de culoare ;-) am pus cate o mladita/frunzulita mititica de menta, care se chinue sa-si faca aparitia in gradina :lol:, dupa perioada de iarna.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pana cota cu piure din fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Guguloae cu nuca de cocos

Guguloae cu nuca de cocos

Se dau prin masina de tocat biscuiti si nuca.separat se pun pe foc laptele.zaharul si cacaoa se fierbe

16 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam

90 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 20g gelatina
  • 60 ml apa
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 g zahar praf/ optional
  • 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale
  • de la SunFood

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura alba