autor:

Lia Maria

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2016

Ingrediente
400 g frisca lichida, 400 ml lapte, 20g gelatina, 60 ml apa, 2 lingurite zahar vanilat, 50 g zahar praf/ optional, 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale, de la SunFood

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat.
Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si optional daca frisca nu este indulcita, adaugati zaharul praf. Incalzim compozitia, amestecand usor, pana ajunge la punctul de fierbere (nu trebue sa de-a in clocot 8-O ), apoi luam de pe foc. Lasam cam 5' la racorit dupa care adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet.
Turnam compozitia in forme inclinate, eu am folosit borcanele si cateva pahare, pe care le-am asezat pe tavi , vezi foto: , le acoperim cu folie sau capace in cazul borcanelor si le dam la frigider pentru 2h.
Intre timp, luam doua conserve cu fructe tropicale de la SunFood , golim compozitia intr-o strecuratoare, apoi punem fructele in blender, adaugam 100ml sirop, (lichid de la fructe) si blenduim bine, pana optinem piure-ul de fructe :-P.
Dupa ce timpul s-a scurs si pana cota s-a intarit, scoatem recipientele din frigider si complectam pana la umplere cu pireul de fructe tropicale.
Pentru o pata de culoare ;-) am pus cate o mladita/frunzulita mititica de menta, care se chinue sa-si faca aparitia in gradina :lol:, dupa perioada de iarna.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pana cota cu piure din fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane (fara zahar, fara faina)

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane (fara zahar, fara faina)

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 20g gelatina
  • 60 ml apa
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 g zahar praf/ optional
  • 2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale
  • de la SunFood

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

6 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri fragede cu nuca si gem