autor:

Mihaela Kitchen

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Ginataang Bilo-Bilo

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Filipine


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Filipine


Reteta postata pe: 27 decembrie 2015

Ingrediente
400 ml crema de cocos, 500 ml lapte de cocos, 500 ml lapte de vaca, 100 ml apa, 2 plicuri zahar de vanilie, 125 grame zahar (puteti sa puneti dupa gustul dvs mai putin sau mai mult), 200 gr perle de tapioca (se lasa la hidratat circa 30 de minute pana se dubleaza cantitatea), fructe exotice:, o conserva de ananas din compot, cateva litchi proaspete, 4 banane pitice (saging na Saba). Daca nu se gasesc in Romania aceste banane le puteti inlocui cu cele normale, desi aroma difera doar., , Pentru bilele de orez aveti nevoie de:, o cana de faina de orez fara gluten, 1/2 apa, colorant alimentar (optional), arome fiole

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cum a venit ideea de a gati azi in stil filipinez? :) Totul a pornit de la prietena mea de origine filipineza care m-a dus intr-o zi, in doua magazine asiatice cu produse alimentare in orasul unde locuim in prezent, Lüdenscheid, Germania. De aici, am pornit sa caut retete pe internet si de a ma consulta cu ea care as putea sa o incerc pentru inceput pentru a nu da gres. Am ales "supa" desert perfecta cat si pentru copii, Ginataang Bilo-Bilo, un deliciu. Prietena mea mi-a spus ca am facut alegerea perfecta! Un deliciu de te lingi pe degete!
Pentru ca nu am gasit anumite ingrediente : cartoful dulce si fructul jack (langka), am ales sa inlocuiesc in locul celor doua fructe cu alte fructe exotice la indemana oricui.

Prima parte:
1.Intr-un castron se amesteca faina de orez cu apa pentru a face o coca.
2.Eram in graba cumparaturilor de Craciun si am uitat sa iau colorant alimentar. Asa ca, am impartit coca in 3 parti. Prima bila am adaugat aroma de vanilie sau praf de zahar vanilat. A doua bila aroma de lamaie si a treia de portocale.
3.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.

A doua parte:
1.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.
2.Intr-o oala potrivita se pune la fiert laptele de nuca de cocos, crema de nuca de cocos, laptele de vaca si apa.
3.Se adauga zaharul vanilat, bilele de orez, fructele taiate bucatele potrivite si perlele de tapioca si se lasa la fiert pana cand acestea ies la suprafata.
4.La final se adauga zaharul dupa gust.
5.In tot acest timp se amesteca pentru a nu se prinde tapioca de fundul vasului.


La final se pune in castron si se serveste cat este cald. Daca se lasa la frigider, acest desert devine o budinca (pudding), taman bun servit si in acest fel. Desertul este foarte aromat si foarte delicios! La gust aduce cu orezul cu lapte, desi am fost curioasa de ingrediente si astfel am gatit-o.



Pofta Buna!


P.S In reteta aceasta se adauga si cartoful dulce, cat si fructul Jack sau Langka (desi acesta nici in Germania nu se gaseste, din auzite este foarte scump cat si in Filipine), desi in acest fruct "piperat" il puteti inlocui cu mango sau alte fructe exotice. Cu cat mai multe fructe, cu atatea mai multe arome si vitamine. Oricum data viitoare va fi si in varianta cu bilutele de orez colorate, cat si in compozitie cu cartoful dulce. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ginataang Bilo-Bilo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Briose cu cartof dulce - varianta

Briose cu cartof dulce - varianta "baby friendly"

Etapa 1: se amesteca ouale cu zaharul si mierea si se bat la mixer pana ce zaharul s-a topit si s-a

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Mancarica de cartofi cu ficatei de pui

Mancarica de cartofi cu ficatei de pui

Spalam bine ficateii de pui. Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi. Curatam ceapa verde si rosia.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 ml crema de cocos
  • 500 ml lapte de cocos
  • 500 ml lapte de vaca
  • 100 ml apa
  • 2 plicuri zahar de vanilie
  • 125 grame zahar (puteti sa puneti dupa gustul dvs mai putin sau mai mult)
  • 200 gr perle de tapioca (se lasa la hidratat circa 30 de minute pana se dubleaza cantitatea)
  • fructe exotice:
  • o conserva de ananas din compot
  • cateva litchi proaspete
  • 4 banane pitice (saging na Saba). Daca nu se gasesc in Romania aceste banane le puteti inlocui cu cele normale
  • desi aroma difera doar.
  • Pentru bilele de orez aveti nevoie de:
  • o cana de faina de orez fara gluten
  • 1/2 apa
  • colorant alimentar (optional)
  • arome fiole

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri pentru copii

Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Inghetata de trandafiri Inghetata de trandafiri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chiftele marinate ca la mama