Capsuni cu crema patisera

Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Capsuni cu crema patisera

Ingrediente

  • 120 gr faina
  • 1 cana zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri unt
  • 300 gr capsuni

Mod de preparare

Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel.

Punem laptele in craticioara si incalzim bine.

Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede.

Punem compozitia aceasta peste laptele din craticioara si amestecam pana se ingroasa crema.

Adaugam coaja de lamaie si luam de pe foc, adaugam untul si amestecam bine. Punem crema in bol si acoperim cu folie alimentara, astfel nu va face crusta. O lasam sa se raceasca pentru 2 ore, apoi o amestecam cu mixerul sa fie pufoasa. Punem 1/2 crema in alt bol, adaugam capsunile taiate in doua sau patru, punem restul de crema si apoi capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise