autor:

strumfii bucatari

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Capsuni cu crema patisera

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2017

Ingrediente
, 120 gr faina, 1 cana zahar, 1 fiola vanilie, 4 oua, 1 l lapte, 1 lingurita coaja de lamaie, 2 linguri unt, 300 gr capsuni

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel.

Punem laptele in craticioara si incalzim bine.

Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede.

Punem compozitia aceasta peste laptele din craticioara si amestecam pana se ingroasa crema.

Adaugam coaja de lamaie si luam de pe foc, adaugam untul si amestecam bine. Punem crema in bol si acoperim cu folie alimentara, astfel nu va face crusta. O lasam sa se raceasca pentru 2 ore, apoi o amestecam cu mixerul sa fie pufoasa. Punem 1/2 crema in alt bol, adaugam capsunile taiate in doua sau patru, punem restul de crema si apoi capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pudding insiropat de lamaie

Pudding insiropat de lamaie

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de

7 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat 2 albusuri cu 3 linguri de zahar. Se adauga 250 de grame de capsuni zdrobite si se mai amesteca

5 voturi    7 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 120 gr faina
  • 1 cana zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri unt
  • 300 gr capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Natillas