autor:

Victoria Gabriela

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 porții), -2 dovlecei de mărime medie, -4 roșii, -300 gr. mozzarella, -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar), -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.), -2-3 grăunți de usturoi, -1-2 linguri ulei de măsline, -o mână frunze de busuioc, -sare, piper, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă.

-Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt (în rondele fine), iar cașcavalul se rade.

-Într-o tavă unsă cu puțin ulei se așează într-un singur strat, alternând, feliile de dovlecel, roșie și mozzarella.

-Se presară busuiocul tocat, usturoiul, sare și piper (după gust), se stopesc/pulverizează cu restul de ulei și se bagă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru cca. 15-20 minute, până când legumele se înmoaie puțin.

-Între timp se bat ouăle cu puțină sare cu ajutorul telului, se adaugă smântâna și cașcavalul ras, se amestecă bine și se potrivește de sare și piper după gust.

-După cca. 20 minute se scoate tava din cuptor și se toarnă amestecul de ouă, smântână și cașcaval peste dovleceii cu roșii și mozzarella din tavă.

-Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când budinca se rumenește ușor deasupra.Când este gata se scoate tava din cuptor.

-Budinca se poate consuma caldă, sau rece, după preferință, alături de salata dorită. Nouă ne-a plăcut simplă, rece, însoțită doar de roșii proaspete, deoarece este extrem de ușoară, aromată și răcoritoare. În momentul servirii se poate decora cu frunze verzi de busuioc.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulada raw vegana

Rulada raw vegana

Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Sirop natural impotriva tuselor

Sirop natural impotriva tuselor

*aprox 100gr de hrean se razuie si se pune intr-un borcan *peste hreanul razuit se stoarce 1-2 lamai *peste

3 voturi    6 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantinv , 10 noiembrie 2016

    Cand se face acest mic dejun? Cu o seara inainte sau inainte de a pleca grabiti la serviciu?!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -2 dovlecei de mărime medie
  • -4 roșii
  • -300 gr. mozzarella
  • -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar)
  • -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.)
  • -2-3 grăunți de usturoi
  • -1-2 linguri ulei de măsline
  • -o mână frunze de busuioc
  • -sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Fara foto

Constantinv

Cand se face acest mic dejun? Cu o seara inainte sau inainte de a pleca grabiti la serviciu?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Desert delicios - grâu fiert