autor:

Victoria Gabriela

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 porții), -2 dovlecei de mărime medie, -4 roșii, -300 gr. mozzarella, -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar), -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.), -2-3 grăunți de usturoi, -1-2 linguri ulei de măsline, -o mână frunze de busuioc, -sare, piper, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă.

-Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt (în rondele fine), iar cașcavalul se rade.

-Într-o tavă unsă cu puțin ulei se așează într-un singur strat, alternând, feliile de dovlecel, roșie și mozzarella.

-Se presară busuiocul tocat, usturoiul, sare și piper (după gust), se stopesc/pulverizează cu restul de ulei și se bagă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru cca. 15-20 minute, până când legumele se înmoaie puțin.

-Între timp se bat ouăle cu puțină sare cu ajutorul telului, se adaugă smântâna și cașcavalul ras, se amestecă bine și se potrivește de sare și piper după gust.

-După cca. 20 minute se scoate tava din cuptor și se toarnă amestecul de ouă, smântână și cașcaval peste dovleceii cu roșii și mozzarella din tavă.

-Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când budinca se rumenește ușor deasupra.Când este gata se scoate tava din cuptor.

-Budinca se poate consuma caldă, sau rece, după preferință, alături de salata dorită. Nouă ne-a plăcut simplă, rece, însoțită doar de roșii proaspete, deoarece este extrem de ușoară, aromată și răcoritoare. În momentul servirii se poate decora cu frunze verzi de busuioc.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

Spalam bine ciupercile si le luam coditele jos, chiar de la baza lor. Ungem un vas de cuptor cu putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala fasolea si se pune la fiert (se da in clocot in doua ape, dupa care se curata de coaja fiecare

11 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Tudor , 19 octombrie 2017

    Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

  • Fara foto

    Constantinv , 10 noiembrie 2016

    Cand se face acest mic dejun? Cu o seara inainte sau inainte de a pleca grabiti la serviciu?!

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -2 dovlecei de mărime medie
  • -4 roșii
  • -300 gr. mozzarella
  • -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar)
  • -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.)
  • -2-3 grăunți de usturoi
  • -1-2 linguri ulei de măsline
  • -o mână frunze de busuioc
  • -sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

19 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Gabriel Tudor

Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Bagheta