autor:

Victoria Gabriela

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 porții), -2 dovlecei de mărime medie, -4 roșii, -300 gr. mozzarella, -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar), -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.), -2-3 grăunți de usturoi, -1-2 linguri ulei de măsline, -o mână frunze de busuioc, -sare, piper, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă.

-Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt (în rondele fine), iar cașcavalul se rade.

-Într-o tavă unsă cu puțin ulei se așează într-un singur strat, alternând, feliile de dovlecel, roșie și mozzarella.

-Se presară busuiocul tocat, usturoiul, sare și piper (după gust), se stopesc/pulverizează cu restul de ulei și se bagă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru cca. 15-20 minute, până când legumele se înmoaie puțin.

-Între timp se bat ouăle cu puțină sare cu ajutorul telului, se adaugă smântâna și cașcavalul ras, se amestecă bine și se potrivește de sare și piper după gust.

-După cca. 20 minute se scoate tava din cuptor și se toarnă amestecul de ouă, smântână și cașcaval peste dovleceii cu roșii și mozzarella din tavă.

-Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când budinca se rumenește ușor deasupra.Când este gata se scoate tava din cuptor.

-Budinca se poate consuma caldă, sau rece, după preferință, alături de salata dorită. Nouă ne-a plăcut simplă, rece, însoțită doar de roșii proaspete, deoarece este extrem de ușoară, aromată și răcoritoare. În momentul servirii se poate decora cu frunze verzi de busuioc.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Toate legumele se spala si se curata de coaja, cu exceptia ardeiului. :) Morcovii se taie rondele,

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Legume cu paste la cuptor

Legume cu paste la cuptor

Fierbem pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Tudor , 19 octombrie 2017

    Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

  • Fara foto

    Constantinv , 10 noiembrie 2016

    Cand se face acest mic dejun? Cu o seara inainte sau inainte de a pleca grabiti la serviciu?!

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -2 dovlecei de mărime medie
  • -4 roșii
  • -300 gr. mozzarella
  • -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar)
  • -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.)
  • -2-3 grăunți de usturoi
  • -1-2 linguri ulei de măsline
  • -o mână frunze de busuioc
  • -sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

15 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Gabriel Tudor

Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Cum se face coliva