autor:

Victoria Gabriela

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 porții), -2 dovlecei de mărime medie, -4 roșii, -300 gr. mozzarella, -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar), -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.), -2-3 grăunți de usturoi, -1-2 linguri ulei de măsline, -o mână frunze de busuioc, -sare, piper, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă.

-Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt (în rondele fine), iar cașcavalul se rade.

-Într-o tavă unsă cu puțin ulei se așează într-un singur strat, alternând, feliile de dovlecel, roșie și mozzarella.

-Se presară busuiocul tocat, usturoiul, sare și piper (după gust), se stopesc/pulverizează cu restul de ulei și se bagă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru cca. 15-20 minute, până când legumele se înmoaie puțin.

-Între timp se bat ouăle cu puțină sare cu ajutorul telului, se adaugă smântâna și cașcavalul ras, se amestecă bine și se potrivește de sare și piper după gust.

-După cca. 20 minute se scoate tava din cuptor și se toarnă amestecul de ouă, smântână și cașcaval peste dovleceii cu roșii și mozzarella din tavă.

-Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când budinca se rumenește ușor deasupra.Când este gata se scoate tava din cuptor.

-Budinca se poate consuma caldă, sau rece, după preferință, alături de salata dorită. Nouă ne-a plăcut simplă, rece, însoțită doar de roșii proaspete, deoarece este extrem de ușoară, aromată și răcoritoare. În momentul servirii se poate decora cu frunze verzi de busuioc.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome. In timp ce pastele fierb, se pregateste

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ciuperci pane

Ciuperci pane

Se fierb ciupercile 5-10minute, se scurg si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bat ouale ca pentru

12 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Tudor , 19 octombrie 2017

    Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

  • Fara foto

    Constantinv , 10 noiembrie 2016

    Cand se face acest mic dejun? Cu o seara inainte sau inainte de a pleca grabiti la serviciu?!

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -2 dovlecei de mărime medie
  • -4 roșii
  • -300 gr. mozzarella
  • -150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar)
  • -4 linguri de smântână (cca. 100 gr.)
  • -2-3 grăunți de usturoi
  • -1-2 linguri ulei de măsline
  • -o mână frunze de busuioc
  • -sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

18 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Gabriel Tudor

Am fost reticent la început pentru că nu mă omor nici cu dovleceii, nici cu smântâna în mâncare, dar chestia asta chiar este delicioasă. Am mâncat cu o poftă... Merită! ;-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de ardei/Biber Yemeği