autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de orez cu branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
500 ml lapte, 150 gr orez, 6 linguri zahar pudra, 500 gr branza de vaci, 3 oua, 1 lingura unt, 2 linguri stafide, 2 linguri frisca batuta, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, un praf de sare, zahar pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs.
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4.
Il luam de pe foc cand este gata, punem untul, amestecam pana este complet incorporat. Lasam sa se raceasca compozitia.
Mixam usor compozitia rece de orez, adaugam branza sfaramata, ouale, zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Le amestecam bine pe toate.
Punem stafidele, frisca si le incorporam usor cu o paleta.
Tapetam o tava de chec potrivita, cu hartie de copt, ungem si un vas mic de ceramica cu unt.
Turnam compozitia in ambele vase si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Le lasam pana se rumenesc, facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Cand s-au racorit putin, le pudram cu zahar apoi servim.
Noi le-am servit caldute, iar mama a pus si putina dulceata de visine deasupra.
Sa aveti pofta si sa incercati reteta, chiar merita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Clătite vieneze

Clătite vieneze

Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Budinci
Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe

Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul

16 voturi    18 comentarii
15 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri frisca batuta
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Ton cu porumb la cuptor