autor:

Sinziana

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de clatite cu piure de spanac

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2016

Ingrediente
Pentru clătite (15 bucăţi):, 4 ouă, 250 g făină albă (cernută), 1/2 linguriţă sare, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 500 ml lapte dulce, Pentru piureul de spanac:, 450 g spanac congelat de la supermarket, 3 ouă, 50 g mozarella rasă, 200 g smântănă pentru gătit, 150 ml lapte dulce, 1 lingură de făină albă, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă praf de usturoi, 2 linguri ulei.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece, cu ajutorul unei sticle cu picurător, punem atât doar cât să ungem fundul tigăii la fiecare clătită.

Pentru clătite procedăm astfel:

Punem făina cernută într-o oală, facem o adâncitură la mijloc şi spargem cele 4 ouă întregi. Amestecăm, apoi punem sarea, uleiul şi laptele dulce. După ce am amestecat bine să nu rămână cocoloaşe, acoperim şi lăsăm 2 ore să se odihnească. Atunci când începem să le preparăm, mai putem adăuga puţină apă pentru a dilua compoziţia până la consistenţa unei smântăni mai subţiri, fluide. Tigaia trebuie să fie bine încinsă, dar fără a o lăsa până iese fum din ea pentru că atunci şi clătitele vor avea gust şi miros de fum sau de ulei ars. Pentru această budincă, clătitele nu trebuie să fie foarte subţiri.

Pentru piureul de spanac procedăm astfel:

Într-o cratiţă mai adâncă punem uleiul, spanacul decongelat, mărarul, sarea şi foarte puţină apă şi lăsăm să dea un clocot. Adăugăm laptele frecat cu făina şi lăsăm să fiarbă puţin acoperit. Apoi adăugăm smântâna de gătit şi o mai lăsăm să fiarbă puţin până s-a îngroşat şi are mirosul specific de spanac fiert. O luăm de pe foc, adăugăm mozarella rasă, amestecăm şi o lăsăm la răcit cu capacul acoperit. După ce s-a răcit puţin să nu mai fie fierbinte, adăugăm praful de usturoi şi gălbenuşurile de la cele 3 ouă. Batem albuşurile de la cele trei ouă cu un vârf de cuţit de sare până se întăresc bine şi le adăugăm peste spanac, amestecând de jos în sus.

Asamblarea budincii:

Într-un vas termorezistent, tip yena, punem puţin ulei şi presărăm pesmet fin, apoi aşezăm pe rând fiecare clătită alternativ cu 2 linguri din compoziţia de spanac, pe care o nivelăm ca să fie uniform distribuită pe toată suprafaţa. Când am terminat, ultimul strat trebuie să fie de spanac. Presărăm peste budincă încă puţină mozarella rasă şi o punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate şi se lasă puţin să se răcească, apoi se poate servi.

Este foarte bună şi consistentă. Are aspectul unui chebab doar că e un preparat vegetarian foare gustos atât ca aperitiv, cât şi ca fel propriu-zis de mâncare. Cine doreşte, poate să adauge la servire şi puţin piper şi chiar o lingură-două dintr-un sos preferat, de exemplu sos bechamel sau chiar smântână. Noi am servit simplu.

Este la fel de bună şi a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite cu piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ardei cu piept de pui

Tocanita de ardei cu piept de pui

Pieptul de pui il speli sub jet de apa rece si il tai fasii lungi. Ceapa o cureti , o speli bine

5 voturi    0 comentarii
5h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta de cartofi si carne

Placinta de cartofi si carne

Pasul 1: Taiem bucatile de pui in cubulete. Presaram faina peste bucatile de carne si amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru clătite (15 bucăţi):
  • 4 ouă
  • 250 g făină albă (cernută)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte dulce
  • Pentru piureul de spanac:
  • 450 g spanac congelat de la supermarket
  • 3 ouă
  • 50 g mozarella rasă
  • 200 g smântănă pentru gătit
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă praf de usturoi
  • 2 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ghiveci de vara