autor:

Mihaela

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar

Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Ingrediente
2 lingurite pudra de Agar Agar, 200 ml apa, 300 ml lapte (animal sau vegetal), eu am folosit de vaca, Napolact Bio de 3,5%, pt ca nu mai aveam vegetal, 1 lingura sirop de Agave (optional), 1 lingurita mesquite, 1 praf de vanilie, 1 lingurita pudra de afine (optional pt culoare), Zmeura si afine pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop de Agave si stingem focul, amestecam in continuare. Turnam si jumatate din cantitatea de lapte pe care l-am amestecat in prealabil cu vanilia si mesquite, amestecam in continuare. In cealalta jum am pus o lingurita de pudra de afine, pt culoare.

Turnam o parte din compozitia formata din lapte, apa si agar agar, intr un vas. In restul de compozitie (din lapte, agar si apa) din oala, turnam restul de lapte amestecat cu pudra de afine. Amestecam bine, sa se intrepatrunda agar agar-ul. Turnam si restul de amestec, in vas. Lasam la racit afara, apoi bagam la frigider.

Tot secretul consta in combinatia corecta cu agar agar si atunci cand se amesteca lichidele, sa nu fie diferenta mare de temperatura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de lapte cu Agar agar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu chefir, mac si scortisoara

Biscuiti cu chefir, mac si scortisoara

1. Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Ouale se bat spuma. 3. Se amesteca margarina

12 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata. In

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite pudra de Agar Agar
  • 200 ml apa
  • 300 ml lapte (animal sau vegetal)
  • eu am folosit de vaca
  • Napolact Bio de 3,5%
  • pt ca nu mai aveam vegetal
  • 1 lingura sirop de Agave (optional)
  • 1 lingurita mesquite
  • 1 praf de vanilie
  • 1 lingurita pudra de afine (optional pt culoare)
  • Zmeura si afine pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Bors de cartofi

Bors de cartofi

Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura marmorata