Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Budinca de lapte cu Agar agar

Ingrediente

  • 2 lingurite pudra de Agar Agar
  • 200 ml apa
  • 300 ml lapte (animal sau vegetal), eu am folosit de vaca, Napolact Bio de 3,5%, pt ca nu mai aveam vegetal
  • 1 lingura sirop de Agave (optional)
  • 1 lingurita mesquite
  • 1 praf de vanilie
  • 1 lingurita pudra de afine (optional pt culoare)
  • Zmeura si afine pentru decor

Mod de preparare

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop de Agave si stingem focul, amestecam in continuare. Turnam si jumatate din cantitatea de lapte pe care l-am amestecat in prealabil cu vanilia si mesquite, amestecam in continuare. In cealalta jum am pus o lingurita de pudra de afine, pt culoare.

Turnam o parte din compozitia formata din lapte, apa si agar agar, intr un vas. In restul de compozitie (din lapte, agar si apa) din oala, turnam restul de lapte amestecat cu pudra de afine. Amestecam bine, sa se intrepatrunda agar agar-ul. Turnam si restul de amestec, in vas. Lasam la racit afara, apoi bagam la frigider.

Tot secretul consta in combinatia corecta cu agar agar si atunci cand se amesteca lichidele, sa nu fie diferenta mare de temperatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise