Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Budinca de lapte cu Agar agar

Ingrediente

  • 2 lingurite pudra de Agar Agar
  • 200 ml apa
  • 300 ml lapte (animal sau vegetal), eu am folosit de vaca, Napolact Bio de 3,5%, pt ca nu mai aveam vegetal
  • 1 lingura sirop de Agave (optional)
  • 1 lingurita mesquite
  • 1 praf de vanilie
  • 1 lingurita pudra de afine (optional pt culoare)
  • Zmeura si afine pentru decor

Mod de preparare

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop de Agave si stingem focul, amestecam in continuare. Turnam si jumatate din cantitatea de lapte pe care l-am amestecat in prealabil cu vanilia si mesquite, amestecam in continuare. In cealalta jum am pus o lingurita de pudra de afine, pt culoare.

Turnam o parte din compozitia formata din lapte, apa si agar agar, intr un vas. In restul de compozitie (din lapte, agar si apa) din oala, turnam restul de lapte amestecat cu pudra de afine. Amestecam bine, sa se intrepatrunda agar agar-ul. Turnam si restul de amestec, in vas. Lasam la racit afara, apoi bagam la frigider.

Tot secretul consta in combinatia corecta cu agar agar si atunci cand se amesteca lichidele, sa nu fie diferenta mare de temperatura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni