Budinca de gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca de gris

Ingrediente

  • 500ml. lapte,
  • 100g. gris,
  • 4 oua,
  • 100g. zahar,
  • 1 borcan de dulceata de mere,
  • 1 lingura scortisoara macinata,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja rasa de lamaie.Se fierbe 2-3 minute si se ia de pe foc.Se lasa la racit.

2.Cand grisul este rece, il amestecam cu galbenusurile de ou si cu albusurile batute spuma cu un pic de sare.

3.Se unge o tava de Jena cu unt , se pune 1/2 din compozitia de gris, dulceata de mere si se acopera cu cealalta jumatate din compozitia de gris.Se coace 25' in cuptor preincazit.

4.Se serveste cu dulceata de mere, de capsuni sau sirop de fructe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise