Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Malabi cu fructe de padure

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 250 ml smantana de gatit 10%
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 100 gr de corn flour-amidon de porumb
  • 1lingurita de esenta de vanilie
  • ptr topping
  • fructe de padure prospete sau congelate
  • 2-3 linguri zahar
  • putin suc de lamaie

Mod de preparare

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit.

Intr-un alt vas amestecam amidonul de porumb cu restul laptelui sa se desfaca bine si cand laptele fierbe, se adauga amidonul desfacut si amestecam tot timpul pana se face o crema consistenta. Se ia de pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

Topingul-

Se pun fructele intr-o cratita cu 2 linguri de zahar si sucul de lamaie si 2-3 linguri de apa se fierbe pe foc mic pana sosul se strange putin.

Pudingul care s-a racit se imparte in portii se lasa sa se raceasca bine cateva ore si se serveste cu fructele puse deasupra.

Usor si foarte gustos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi