Fidea cu lapte

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Fidea cu lapte

Ingrediente

  • 200 g fidea pentru supă
  • 500 ml lapte
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 g unt
  • 1 1/2 linguriţă sare.

Mod de preparare

Într-o oală unde am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa e aproape de punctul de fierbere şi o lăsăm să fiarbă 1 minut. Tragem deoparte şi o lăsăm 1-2 minute cu capacul acoperit ca să se umfle puţin, apoi o strecurăm. Punem untul să se topească, adăugăm fideaua şi apoi turnăm laptele peste ea (de preferat ar fi să fie cald), apoi adăugăm sarea, zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Tragem deoparte, acoperim cu capac şi o lăsăm puţin ca fideaua să absoarbă lapte şi să se umfle.

Udăm cu puţină apă rece bolurile în care o distribuim. Punem fideaua în boluri şi o presărăm cu puţină scorţişoară şi puţin zahăr, care se va topi la căldura preparatului. Se serveşte caldă,iar la servire putem adăuga şi puţină frişcă deasupra, pe care o presărăm de asemenea cu puţin praf de scorţişoară.

Acest desert iese la fel de consistent ca şi grişul cu lapte sau orezul cu lapte, făcând parte din aceeaşi categorie de deserturi. Dacă vă place însă să iasă cu mult lichid, ca o ciorbă, aşa cum am văzut la unele persoane, atunci dublaţi cantitatea de lapte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi