Autor:
Suzana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 30 august 2016
Ingrediente
200 g fidea pentru supă, 500 ml lapte, 1 plic cu zahăr vanilat, 2 linguri de zahăr, 50 g unt, 1 1/2 linguriţă sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Într-o oală unde am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa e aproape de punctul de fierbere şi o lăsăm să fiarbă 1 minut. Tragem deoparte şi o lăsăm 1-2 minute cu capacul acoperit ca să se umfle puţin, apoi o strecurăm. Punem untul să se topească, adăugăm fideaua şi apoi turnăm laptele peste ea (de preferat ar fi să fie cald), apoi adăugăm sarea, zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Tragem deoparte, acoperim cu capac şi o lăsăm puţin ca fideaua să absoarbă lapte şi să se umfle.
Udăm cu puţină apă rece bolurile în care o distribuim. Punem fideaua în boluri şi o presărăm cu puţină scorţişoară şi puţin zahăr, care se va topi la căldura preparatului. Se serveşte caldă,iar la servire putem adăuga şi puţină frişcă deasupra, pe care o presărăm de asemenea cu puţin praf de scorţişoară.
Acest desert iese la fel de consistent ca şi grişul cu lapte sau orezul cu lapte, făcând parte din aceeaşi categorie de deserturi. Dacă vă place însă să iasă cu mult lichid, ca o ciorbă, aşa cum am văzut la unele persoane, atunci dublaţi cantitatea de lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea cu lapte" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, cand clocoteste se adauga fideaua, amestecand din cand
34 voturi
1 comentariu
20 min
Se pune la fiert laptele. Cand este cald se pune zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba
4 voturi
4 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate