autor:

Fara foto

» » Aperitive

Gujvanita

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
10 foi de placinta rotunde sau 5 patrate, 300 gr brânza telemea sarata, 1 praf de copt, 200 ml lapte acru sau iaurt, 100 ml apa minerala, 3 oua intregi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu laptele acru, apa, branza zdrobita cu furculita si praful de copt.
Se intinde o foaie in tava bine unsa cu ulei sau unt si se pastreaza una pentru final. Celelalte 8 foi se \"sifoneaza\" in compozitie si se distribuie in tava, una cate una; restul de compozitie se toarna pe deasupra si se acopera cu foaia ramasa, incat arata ca o tarta. Se inteapa cu furculita si se da la foc iute pana se rumeneste.
Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gujvanita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane cu capsuni

Cascaval pane cu capsuni

Tavalim cascavalul in faina, ouale batute spuma si pesmet, repetand operatia pana obtinem o crusta

1 vot    8 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Legume umplute cu branza si kaizer

Legume umplute cu branza si kaizer

Se spala legumele si se curata de seminte .coditele de la ciuperci,kaizerul,ceapa verde se taie cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 foi de placinta rotunde sau 5 patrate
  • 300 gr brânza telemea sarata
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte acru sau iaurt
  • 100 ml apa minerala
  • 3 oua intregi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Spirale cu telemea
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania