autor:

sarbu

» » Mancaruri cu carne

Cevapi (mici)

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1- 1.kg. karne tocata (700gr. vita 300gr. porc), 2- 2 lingurite de sare(2% din greutatea carni), 3- putina boia si piper, 4- grasime pentru a unge plita ( preferabil sau )

Dificultate: Medie Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de seara pana dimineata )

Inainte de a praji micii se adauga putina boia si piper dupa gust, se framanta bine, se formeaza bile din amestecul de carne(aprocsimativ 40 de bucati).Pe blat de lucru uns cu ulei in prealabil se ruleaza bilele dandu-le forma de mici (7-8 cm. lungime).

Pe gratarul uns cu slanina sau seu, se aseaza micii si se prajesc.

Se servesc zece mici la o portie, pe pat de ceapa taiata cubulete mici. Se aseaza micii care se presara cu ardei iute zdrobit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cevapi (mici)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Rulouri: Se taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa,

10 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu mamaliguta

Tocanita de pui cu mamaliguta

Ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu rosiile taiate cubulete, se adauga apoi carnea si

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Eu folosesc la pregatirea pastei de mici in afara de carne tocata si sare ,usturoi pisat, cimbru ,putin bicarbonat stins cu zeama de lamaie si supa de oase pentru omogenizarea compozitiei.

  • Fara foto

    FlyingRoo , 11 aprilie 2010

    Imi pare rau dar cevapi NU sunt mici (mititei). Diferenta este nu numai in pregatire ci si in condimentele folosite - ienibahar si usturoi in mod special. Cevapi sunt sarbesti, mititeii sunt romanesti :-)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    sunt tare buni....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      F.buni...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca,carenea se amesteca cu condimentele inainte de a fi pusa la frigider,nu?Fara usturoi?Interesant.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Apetisanti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Deliciosi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1- 1.kg. karne tocata (700gr. vita 300gr. porc)
  • 2- 2 lingurite de sare(2% din greutatea carni)
  • 3- putina boia si piper
  • 4- grasime pentru a unge plita ( preferabil sau )

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Papricas de peste

Papricas de peste

Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu folosesc la pregatirea pastei de mici in afara de carne tocata si sare ,usturoi pisat, cimbru ,putin bicarbonat stins cu zeama de lamaie si supa de oase pentru omogenizarea compozitiei.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mini placinte cu vita si pui