autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baiadere (rece)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
250 gr biscuiti in pudra (sau zdrobiti fin), 250 gr miez de nuca macinat, 250 gr unt, 150 gr ciocolata menaj, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Biscuitii si nuca se amesteca cu untul frecat spuma si ouale si se imparte in doua.
O parte se intinde cu sucitorul intr-o tava patrata. In a doua jumatate se adauga 100 gr de ciocolata topita (dar nu foarte fierbinte) si se intinde peste prima parte din tava.
Glazura: Se face o glazura din 50 gr ciocolata topita, o nuca de unt si 1 lingurita de lapte si se intinde repede peste baiadera si se da la rece minim 2 ore.
Se taie in dreptunghiuri de 6cm/3cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baiadere (rece)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.

4 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turtă cu mere glasate

Turtă cu mere glasate

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie,

8 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Foarte simpla reteta

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti in pudra (sau zdrobiti fin)
  • 250 gr miez de nuca macinat
  • 250 gr unt
  • 150 gr ciocolata menaj
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte simpla reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cupe Paradis