autor:

Bogdan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu lapte (pentru copii peste 1,5 ani)

Autor: Bogdan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
800g spanac, 1 lingura faina, 100-150 ml lapte, sare, piper, unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Spanacul se spala foarte bine, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se toaca marunt.
Intr-o cratita se topeste putin unt, se rumeneste faina si se adauga lapte putin cite putin, pina se ingroasa. Se adauga spanacul tocat, se condimenteaza dupa gust (nu exagerati! copii nu au voie sa manince condimentat) si se amesteca bine pina la omogenizare. Se serveste cu ochi de ou si putina brinza dulce de vaci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu lapte (pentru copii peste 1,5 ani)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu cartofi noi

Mazare cu cartofi noi

1. Se curate mazarea pastai, iar boabele obtinute se spala si se fierb 15 minute in apa cu un strop

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita cu varza

Sarmalute in foi de vita cu varza

Pentru inceput, foile de vita se spala bine dupa care se pun intr-o cratita cu apa adusa la punctul

0 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Nu cred ca este potrivita pentru copii ...

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Pai faina rumenita nu e rantas? Au voie copii de 1,5 ani sa manance asa ceva? Eu cred ca ar fi mai bine sa se faca fara faina prajita. Fierbi lapte, amesteci faina cu 2 linguri de lapte rece si adaugi in laptele fierbinte amestecand continuu. Adaugi spanacul si fierbi pana se ingroasa compozitia. Apoi adaugi si unt. Cred ca ar fi mai sanatos asa. Cel putin eu asa as face pentru copilul meu.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan
Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o

13 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala fasolea si se pune la fiert (se da in clocot in doua ape, dupa care se curata de coaja fiecare

11 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Ghiveci sirbesc

Ghiveci sirbesc

Legumele se spala foarte bine si se taie cubulete. Ceapa si morcovul se rumenesc putin in uleiul

25 voturi    9 comentarii
35 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu cred ca este potrivita pentru copii ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
CIUPERCI LA GRILL