autor:

Bogdan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu lapte (pentru copii peste 1,5 ani)

Autor: Bogdan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
800g spanac, 1 lingura faina, 100-150 ml lapte, sare, piper, unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Spanacul se spala foarte bine, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se toaca marunt.
Intr-o cratita se topeste putin unt, se rumeneste faina si se adauga lapte putin cite putin, pina se ingroasa. Se adauga spanacul tocat, se condimenteaza dupa gust (nu exagerati! copii nu au voie sa manince condimentat) si se amesteca bine pina la omogenizare. Se serveste cu ochi de ou si putina brinza dulce de vaci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu lapte (pentru copii peste 1,5 ani)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Nu cred ca este potrivita pentru copii ...

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Pai faina rumenita nu e rantas? Au voie copii de 1,5 ani sa manance asa ceva? Eu cred ca ar fi mai bine sa se faca fara faina prajita. Fierbi lapte, amesteci faina cu 2 linguri de lapte rece si adaugi in laptele fierbinte amestecand continuu. Adaugi spanacul si fierbi pana se ingroasa compozitia. Apoi adaugi si unt. Cred ca ar fi mai sanatos asa. Cel putin eu asa as face pentru copilul meu.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Bogdan
Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o

13 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala fasolea si se pune la fiert (se da in clocot in doua ape, dupa care se curata de coaja fiecare

11 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Ghiveci sirbesc

Ghiveci sirbesc

Legumele se spala foarte bine si se taie cubulete. Ceapa si morcovul se rumenesc putin in uleiul

25 voturi    9 comentarii
35 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu cred ca este potrivita pentru copii ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sarmalute in foi de hrean