autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tunischi, prajitura sarbeasca

Autor: ladydi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladydi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Ingrediente
8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 l lapte, 300 g nuci taiate, 1 borcan gem de caise, Pentru ornat:, 500 ml frisca, 100 g ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ungem o tava patrata ( eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam la cuptor pentru circa 15-20 de minute, dupa care scoate tava si o lasam sa se raceasca. Pentru crema, amestecam cele 8 galbenusuri cu restul de zahar, turnam laptele caldut, punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la fiert, la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Ungem blatul cu gem de caise, turnam crema, ungem cu frisca si presaram ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tunischi, prajitura sarbeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Islere

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Biscuiti cu unt

Biscuiti cu unt

Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 300 g nuci taiate
  • 1 borcan gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de ladydi
Micul dejun al campionilor

Micul dejun al campionilor

Amestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de

0 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri pentru copii
Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp, curatam napii si ii taiem cubulete.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Rulada tricolora cu mousse de ton