autor:

Dragos Florea

» » Mancaruri cu carne

Perisoare la cuptor

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg carne tocata (preferabil mixta ,amestec de porc si vita), , o ceasca de orez, , doua oua, , o legatura de marar, , un borcan mediu de pasta de tomate, , o ceapa mare, , un catel de usturoi,, sare,, piper, , o lingura de boia de ardei dulce,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni, sporadic, si pe intinsul Romaniei, ba chiar si in peninsula Iberica (Spania), se gateste ceva asemanator. Carnea tocata, se amesteca, cu orezul, legatura de marar tocat marunt, ouale si ceapa (va sfatuiesc sa dati ceapa prin razatoare), se adauga sare si piper, si o ligura de boia de ardei dulce. Separat incalziti apa intr-o cratita, pana in punctul de fierbere. Formati perisoarele, dar de o marime mai mare decat cea normala. Sa spunem ca, un pic mai mare decat o mingie de pin-pong. Lasati-le sa fiarba in apa cam 20-30 de minute. Scoateti perisoarele, asezatile intr-o tava, si acoperiti-le cu apa in care au fiert, adaugand si pasta de tomate. Potriviti de sare si piper, si dati-le la cuptor. timpul de coacere, este cam de o ora, dar in acest timp, trebuie sa mai intoarceti perisoarele de pe o parte, pe alta. Temperatura de coacere - 180 grade. Cand sosul este bine legat (cam o ora , asa cum am mai spus ), scoateti de la cuptor, si presarati din abundenta, marar tocat. Se serveste cu smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

Spalam pulpele si le asezam pe patul de legume.Le stropim cu uleiul,adaugam condimente,apa si lasam

6 voturi    3 comentarii
50h
Mancaruri cu carne
MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

Se caleste un pic ceapa si parizerul apoi se pune supa de vegetale si se lasa la fiert. Cand sunt

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Cu siguranta aceste perisoare, coapte/fierte in cuptor, sant delicioase yumi,yumi. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (preferabil mixta ,amestec de porc si vita)
  • o ceasca de orez
  • doua oua
  • o legatura de marar
  • un borcan mediu de pasta de tomate
  • o ceapa mare
  • un catel de usturoi,
  • sare,
  • piper
  • o lingura de boia de ardei dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu siguranta aceste perisoare, coapte/fierte in cuptor, sant delicioase yumi,yumi. Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Oua scotiene