Perisoare la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Perisoare la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (preferabil mixta ,amestec de porc si vita),
  • o ceasca de orez,
  • doua oua,
  • o legatura de marar,
  • un borcan mediu de pasta de tomate,
  • o ceapa mare,
  • un catel de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de boia de ardei dulce

Mod de preparare

Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni, sporadic, si pe intinsul Romaniei, ba chiar si in peninsula Iberica (Spania), se gateste ceva asemanator. Carnea tocata, se amesteca, cu orezul, legatura de marar tocat marunt, ouale si ceapa (va sfatuiesc sa dati ceapa prin razatoare), se adauga sare si piper, si o ligura de boia de ardei dulce. Separat incalziti apa intr-o cratita, pana in punctul de fierbere. Formati perisoarele, dar de o marime mai mare decat cea normala. Sa spunem ca, un pic mai mare decat o mingie de pin-pong. Lasati-le sa fiarba in apa cam 20-30 de minute. Scoateti perisoarele, asezatile intr-o tava, si acoperiti-le cu apa in care au fiert, adaugand si pasta de tomate. Potriviti de sare si piper, si dati-le la cuptor. timpul de coacere, este cam de o ora, dar in acest timp, trebuie sa mai intoarceti perisoarele de pe o parte, pe alta. Temperatura de coacere - 180 grade. Cand sosul este bine legat (cam o ora , asa cum am mai spus ), scoateti de la cuptor, si presarati din abundenta, marar tocat. Se serveste cu smantana. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise