Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni, sporadic, si pe intinsul Romaniei, ba chiar si in peninsula Iberica (Spania), se gateste ceva asemanator. Carnea tocata, se amesteca, cu orezul, legatura de marar tocat marunt, ouale si ceapa (va sfatuiesc sa dati ceapa prin razatoare), se adauga sare si piper, si o ligura de boia de ardei dulce. Separat incalziti apa intr-o cratita, pana in punctul de fierbere. Formati perisoarele, dar de o marime mai mare decat cea normala. Sa spunem ca, un pic mai mare decat o mingie de pin-pong. Lasati-le sa fiarba in apa cam 20-30 de minute. Scoateti perisoarele, asezatile intr-o tava, si acoperiti-le cu apa in care au fiert, adaugand si pasta de tomate. Potriviti de sare si piper, si dati-le la cuptor. timpul de coacere, este cam de o ora, dar in acest timp, trebuie sa mai intoarceti perisoarele de pe o parte, pe alta. Temperatura de coacere - 180 grade. Cand sosul este bine legat (cam o ora , asa cum am mai spus ), scoateti de la cuptor, si presarati din abundenta, marar tocat. Se serveste cu smantana. Pofta buna!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii