Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul,ceapa tocata,oula si condimentele ,cu care se umple puiul ,care apoi se leaga pe toate partile unde ar putea iesi umplutura.Din ulei, sare,piper ,vegeta si putin din condimentele de pui se face un fel de pasta cu care se unge puiul.Intr-o tava mai inalta se aseaza puiul si se pune cca 500 ml apa si 250 ml ulei,si se da la cuptor la foc mediu Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format. Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.
Friptura de pui la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi,la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.
Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii