Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

Ingrediente

  • 1 kg de ghebe
  • 200 gr ardei gras
  • 3 catei de usturoi
  • 500 g cepe mici
  • 500 g vinete
  • 500 ml suc de rosii
  • O legatura de patrunjel
  • 50 ml ulei Unisol
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop de ulei Unisol in cuptor, la foc domolit, pana se inmoaie bine. Pune si o caciulie mare de usturoi in cuptor si tine-o acolo pana se inmoaie si ea, iar cateii pot fi scosi din teci cu usurinta.

Toaca ciupercile oparite cu grija, sa ramană bucati mari, si adauga vinetele coapte, tocate grosier. Pune ceapa, usturoiul copt si usturoiul crud intr-o cratita cu trei linguri de ulei Unisol si adauga ardeiul tocat si condimentele.

Amesteca bine si adauga ciupercile si patrunjelul. Dupa un sfert de ceas, pune si vinetele tocate si amesteca din nou.

Dupa alt sfert de ceas (pe foc mic), adauga bulionul si mai tine pe foc mic vreo 20 de minute.

Pune zacusca in borcane sterile, toarna peste ea o pelicula subtire de ulei Unisol si pune capacele. Tine peste noapte borcanele in prosoape fierbinti, sub o patura, si pastreaza-le apoi într-un loc uscat si racoros, ferit de lumina.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni