autor:

autor

» » Bucate la borcan

Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
1 kg de ghebe, 200 gr ardei gras, 3 catei de usturoi, 500 g cepe mici, 500 g vinete, 500 ml suc de rosii, O legatura de patrunjel, 50 ml ulei Unisol, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop de ulei Unisol in cuptor, la foc domolit, pana se inmoaie bine. Pune si o caciulie mare de usturoi in cuptor si tine-o acolo pana se inmoaie si ea, iar cateii pot fi scosi din teci cu usurinta.



Toaca ciupercile oparite cu grija, sa ramană bucati mari, si adauga vinetele coapte, tocate grosier. Pune ceapa, usturoiul copt si usturoiul crud intr-o cratita cu trei linguri de ulei Unisol si adauga ardeiul tocat si condimentele.



Amesteca bine si adauga ciupercile si patrunjelul. Dupa un sfert de ceas, pune si vinetele tocate si amesteca din nou.



Dupa alt sfert de ceas (pe foc mic), adauga bulionul si mai tine pe foc mic vreo 20 de minute.



Pune zacusca in borcane sterile, toarna peste ea o pelicula subtire de ulei Unisol si pune capacele. Tine peste noapte borcanele in prosoape fierbinti, sub o patura, si pastreaza-le apoi într-un loc uscat si racoros, ferit de lumina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatim legumele. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il radem

19 voturi    12 comentarii
8h
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Nu am facut dar voi incerca,cred ca e foarte buna !

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am facut dar voi incerca,cred ca e foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Conservă picantă de dovlecei cu capia