Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop de ulei Unisol in cuptor, la foc domolit, pana se inmoaie bine. Pune si o caciulie mare de usturoi in cuptor si tine-o acolo pana se inmoaie si ea, iar cateii pot fi scosi din teci cu usurinta.
Toaca ciupercile oparite cu grija, sa ramană bucati mari, si adauga vinetele coapte, tocate grosier. Pune ceapa, usturoiul copt si usturoiul crud intr-o cratita cu trei linguri de ulei Unisol si adauga ardeiul tocat si condimentele.
Amesteca bine si adauga ciupercile si patrunjelul. Dupa un sfert de ceas, pune si vinetele tocate si amesteca din nou.
Dupa alt sfert de ceas (pe foc mic), adauga bulionul si mai tine pe foc mic vreo 20 de minute.
Pune zacusca in borcane sterile, toarna peste ea o pelicula subtire de ulei Unisol si pune capacele. Tine peste noapte borcanele in prosoape fierbinti, sub o patura, si pastreaza-le apoi într-un loc uscat si racoros, ferit de lumina.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii