Ardei kapia la borcan

Ardei kapia la borcan

Ingrediente

  • Pentru patru borcane de 400 g/bucata, avem nevoie de:
  • 12 ardei kapia
  • 600-800 ml ulei Unisol
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boabe enibahar
  • 4 foi dafin

Mod de preparare

Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna.

Ardeii se coc, se presara cu sare si se lasa sub un capac sau un prosop pentru 20-30 de minute.

Se curata de pielite si se lasa la scurs - pe o sita sau un gratar - o ora si jumatate.

Se asaza ardeii in borcane (dupa fiecare ardei se toarna ulei Unisol), presarându-se printre ei boabele de piper si enibahar, respectiv foile de dafin.

Se acopera borcanele cu capace si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina. Nu uitati sa sterilizati borcanele inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise