autor:

autor

» » Bucate la borcan

Ardei kapia la borcan

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru patru borcane de 400 g/bucata, avem nevoie de:, 12 ardei kapia, 600-800 ml ulei Unisol, 1 lingurita boabe piper, 1 lingurita boabe enibahar, 4 foi dafin

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna.



Ardeii se coc, se presara cu sare si se lasa sub un capac sau un prosop pentru 20-30 de minute.

Se curata de pielite si se lasa la scurs - pe o sita sau un gratar - o ora si jumatate.

Se asaza ardeii in borcane (dupa fiecare ardei se toarna ulei Unisol), presarându-se printre ei boabele de piper si enibahar, respectiv foile de dafin.

Se acopera borcanele cu capace si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina. Nu uitati sa sterilizati borcanele inainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii

7 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca fina, cu arome noi

Zacusca fina, cu arome noi

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam

16 voturi    10 comentarii
3h
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    deliciosi ardeii copti. mirosul de ardei copti< m-a da jos>

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Eu ii coc,ii curat,scot cotoarele si ii pun in pungi in lada frigorifica

  • Fara foto

    Colban Margareta , 31 octombrie 2013

    bunaaaa

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru patru borcane de 400 g/bucata
  • avem nevoie de:
  • 12 ardei kapia
  • 600-800 ml ulei Unisol
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boabe enibahar
  • 4 foi dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

COMY.M. (Chef de cuisine)

deliciosi ardeii copti. mirosul de ardei copti< m-a da jos>

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

18 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacusca fina, cu arome noi