O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare.
Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte.
Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol.
Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada.
Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender.
Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora.
Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele.
Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului.
Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii