autor:

autor

» » Bucate la borcan

Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:, 2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci), inclusiv ardei iuti (atentie aici, pasta trebuie sa fie iute, dar nu peste limita pe care o suportati), 100 ml ulei Unisol, 3-4 cepe medii, 5 lingurite de sare, 5-6 frunze de busuioc, 2 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

5 voturi

Mod de preparare

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare.



Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte.

Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol.

Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada.

Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender.

Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora.

Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele.

Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului.

Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si semintele (incercati sa scoateti toate semintele

8 voturi    19 comentarii
3h 10 min
Bucate la borcan
Tocană de ardei cu orez

Tocană de ardei cu orez

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din

7 voturi    10 comentarii
4h 30 min
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popescu Steluta , 31 octombrie 2014

    e fff buna

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:
  • 2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci)
  • inclusiv ardei iuti (atentie aici
  • pasta trebuie sa fie iute
  • dar nu peste limita pe care o suportati)
  • 100 ml ulei Unisol
  • 3-4 cepe medii
  • 5 lingurite de sare
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Ghiveci cu fasole boabe