Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Ingrediente

  • Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:
  • 2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci), inclusiv ardei iuti (atentie aici, pasta trebuie sa fie iute, dar nu peste limita pe care o suportati)
  • 100 ml ulei Unisol
  • 3-4 cepe medii
  • 5 lingurite de sare
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare.

Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte.

Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol.

Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada.

Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender.

Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora.

Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele.

Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului.

Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise