Pentru a umple un borcan de 400 de grame, ai nevoie de 3-4 ardei grasi, kapia ori din alt soi (sa fie cat mai colorati) si vreo 2 ardei iuti, dacă iti place vapaia din ei. In plus, iti mai trebuie 150 de grame de telemea si 50 de mililitri de ulei Unisol.
Coace ardeii pe un gratar, deasupra jarului de lemn, dacă se poate. Daca nu, e bun si gratarul pe gaz ori, daca nu ai gratar, o tigaie sau o plita. Presara putina sare grunjoasa peste ei si lasa-i sub un prosop pentru zece minute. Curata-i apoi si scoate semintele din ei. Lasa-i sa se scurga bine si infasoara branza, taiata cuburi ori baghete, in felii de ardei copt. Asează rulourile in borcan, toarna ulei Unisol peste ele si scutura borcanul usor sau loveste-l usor de masa, sa iasa aerul dintre rulouri. Sigileaza borcanul si pastreaza-l la rece, departe de lumina.
Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.
Cartofi boieresti cu sunculita afumataSpalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Comentarii
Adaugă comentariu