Pentru a umple un borcan de 400 de grame, ai nevoie de 3-4 ardei grasi, kapia ori din alt soi (sa fie cat mai colorati) si vreo 2 ardei iuti, dacă iti place vapaia din ei. In plus, iti mai trebuie 150 de grame de telemea si 50 de mililitri de ulei Unisol.
Coace ardeii pe un gratar, deasupra jarului de lemn, dacă se poate. Daca nu, e bun si gratarul pe gaz ori, daca nu ai gratar, o tigaie sau o plita. Presara putina sare grunjoasa peste ei si lasa-i sub un prosop pentru zece minute. Curata-i apoi si scoate semintele din ei. Lasa-i sa se scurga bine si infasoara branza, taiata cuburi ori baghete, in felii de ardei copt. Asează rulourile in borcan, toarna ulei Unisol peste ele si scutura borcanul usor sau loveste-l usor de masa, sa iasa aerul dintre rulouri. Sigileaza borcanul si pastreaza-l la rece, departe de lumina.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii