Legumele se spală şi se toacă fie în maşina de carne ,fie în robotul de bucătărie.Ardeii iuţi se curăţă de seminţe înainte de a fi tocaţi(chestia cu ardeii iuţi poate fi opţională,dacă doriţi o pastă de ardei pe care să o mănânce şi copii).
Intr-o oală mare se pune uleiul şi oţetul şi legumele bine tocate,alături de sare şi piper.Se fierbe la foc mic cam o oră decând începe să fiarbă amestecul,amestecând din când în când.SFAT: puneţi pe ochiul aragazului un grătar,ca să nu se prindă,iar peste oală o sită ca să nu stropească.
Borcanele spălate bine şi uscate,se pun în cuptorul aragazului cca.jumătate de oră,la foc mic pt.sterilizare.În acest timp fierbeţi şi capacele borcanelor.
Compoziţia fierbinte se toarnă în borcanele fierbinţi şi se înfiletează capacele(atenţie că FRIGE!).Se ţin borcanele învelite în pături sau ce aveţi pe-acolo,2-3 zile până se răcesc.
NU FOLOSESC NICIUN FEL DE CONSERVANT!
Pasta de ardei se poate folosi la ciorbe,tocăniţe,pizza sau pe pâine prăjită cu unt.
Bon appetit!
P.S. Am făcut 3 porţii odată,de aceea mi-au ieşi atâtea borcane.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii