Incearca reteta de gogosi rasucite, pufoase si aromate! Descopera cum sa pregatesti aceste gogosi impletite, perfecte pentru a fi savurate alaturi de cei dragi. Urmeaza reteta noastra, explicata pas cu pas.
Reteta de gogosi rasucite este una dintre preferatele noastre. Se fac usor, sunt pufoase, aromate cu multa vanilie si va invit sa le incercati macar o data.
Cerneti faina intr-un bol, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte cald (din cantiitatile date). Acoperiti cu un strat fin de faina si lasati sa creasca in jur de 10 minute.
Intre timp bateti ouale cu sarea, zaharul si vanilia, adaugati zaharul si bateti bine pana cand acesta se dizolva.
Dupa ce drojdia a crescut, puneti in bol compozitia de oua si laptele cald. Amestecati cu o lingura, apoi incepeti sa framantati aluatul, incorporand putin cate putin uleiul. Framantati vreo 10 minute aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios.
Acoperiti bolul si lasati luatul la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Transferati apoi aluatul pe masa de lucru, intindeti un dreptunghi si taiati-l in fasiute. Din fiecare fasiuta formati un snur pe care il rasuciti si impletiti in doua. Acoperiti-le cu un prosop si mai lasti-le 15 minute la dospit.
Prajiti gogosile in baie de ulei la foc mic-mediu pana se rumenesc frumos. Soateti-le apoi pe servetele absorbante si apoi tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.
Incercati si reteta de gogosi cu ciocolata, gogosi rapide cu iaurt sau de graffe. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii