Ghebe cu usturoi si patrunjel

Ghebe cu usturoi si patrunjel

Ingrediente

  • 1kg ghebe
  • 4-5 catei de usturoi
  • o legatura mare de patrunjel
  • 50 ml ulei Unisol

Mod de preparare

Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa.

Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si toaca o legatură mare de patrunjel ( trebuie sa obtinem 3-4 linguri de frunze tocate). Pune intr-o cratita patru linguri de ulei Unisol, ghebele, usturoiul si patrunjelul, iar apoi presara o jumatate de lingurita de sare grunjoasa si lasă-le pe foc mic, o jumatate de ceas. Pune ghebele in borcane sterile, toarna ulei Unisol peste ele si strange bine capacele. Tine borcanele peste noapte invelite-n stergare fierbinti, acoperite cu o patura si pastreaza-le apoi intr-un loc rece, ferit de lumina.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni