autor:

autor

» » Bucate la borcan

Ghebe cu usturoi si patrunjel

    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
1kg ghebe, 4-5 catei de usturoi, o legatura mare de patrunjel, 50 ml ulei Unisol

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa.



Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si toaca o legatură mare de patrunjel ( trebuie sa obtinem 3-4 linguri de frunze tocate). Pune intr-o cratita patru linguri de ulei Unisol, ghebele, usturoiul si patrunjelul, iar apoi presara o jumatate de lingurita de sare grunjoasa si lasă-le pe foc mic, o jumatate de ceas. Pune ghebele in borcane sterile, toarna ulei Unisol peste ele si strange bine capacele. Tine borcanele peste noapte invelite-n stergare fierbinti, acoperite cu o patura si pastreaza-le apoi intr-un loc rece, ferit de lumina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Zacusca cu bureti

Zacusca cu bureti

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si

4 voturi    4 comentarii
9h
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Ene , 23 septembrie 2013

    :)) Multumesc foarte rau!!! Te astept sa le degustam impreuna....sper sa fie o iarna geroasa, sau macar friguroasa! Si da, cu zapezi mari, ca odinioara.... ca altfel? Omagiile mele, distinsa doamna!

  • Fara foto

    Maria Agneta , 19 septembrie 2013

    :)) Multumesc foarte rau!!! Te astept sa le degustam impreuna....sper sa fie o iarna geroasa, sau macar friguroasa! Si da, cu zapezi mari, ca odinioara.... ca altfel? Omagiile mele, distinsa doamna!

  • Fara foto

    Nicu Ene , 18 septembrie 2013

    Multumesc pentru efortul si interesul fata de noi, cei ce ne mai inspiram de ici de colo, dar spune-mi, o jumatate de ora la foc mic.....fara un strop de apa? Si inca ceva: Cat pastram borcanele la rece si intuneric? Cand pot fi servite? Inca odata, multumesc!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • 1kg ghebe
  • 4-5 catei de usturoi
  • o legatura mare de patrunjel
  • 50 ml ulei Unisol

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Conservă picantă de dovlecei cu capia