autor:

autor

» » , Bucate la borcan, Conserve si muraturi

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
apă şi oţet alb de vin, în părţi egale (o cană de lichid, cu totul),, două linguriţe de zahăr,, un pic de sare,, boabe de piper negru şi roşu,, o foaie de dafin,, câteva seminţe de anason, două-trei cuişoare, două cepe roşii tăiate rondele

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

16 voturi

Mod de preparare

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi m-a luat prin surprindere. Nu m-am gândit că ar trebui să am în vedere vreo reţetă specială de murături pe care să o pun pe masă pentru o efect afrodisiac garantat. "Cum, nici măcar ceva roz?". Puteam să spun nu?



Ca să nu-mi dezamăgesc cititorul, m-am pus pe treabă ca să produc ceva roz. Nu cu sfeclă roşie, ci am ales altceva, un afrodisiac vechi de când lumea, care nu are doar putere, ci şi... putoare. Şi anume ceapa. Era cultivată încă de acum 5.000 de ani în Egiptul antic şi în China, iar în Grecia antică era folosită ca leac împotriva leprei, afecţiunilor sistemului respirator şi a infecţiilor şi - aşa cum bănuiţi deja - ca afrodisiac.



N-am lăsat-o crudă, ci am murat-o într-o soluţie de oţet şi condimente. Ca să fiu mai clară, am pus la fiert apă şi oţet alb de vin, în părţi egale (o cană de lichid, cu totul), două linguriţe de zahăr, un pic de sare, boabe de piper negru şi roşu, o foaie de dafin, câteva seminţe de anason şi două-trei cuişoare. Când a dat totul în clocot, am adăugat două cepe roşii tăiate rondele şi am lăsat pe foc două minute. Nu mult mai târziu, am pus totul într-un borcan.



După 24 de ore în borcan, aveţi o bunătate de murătură. Mai contează dacă este afrodisiacă sau nu?



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Bucatareli la borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Bucate la borcan
Zacusca cu bureti

Zacusca cu bureti

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si

4 voturi    4 comentarii
9h
Bucate la borcan
Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandru i (Maestru bucatar) , 06 februarie 2015

    buna!

  • Cristina_Elena

    Cristina_Elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2014

    Cu siguranţă va fi de acum reţeta familiei mele. Dar ce-mi place mai mult şi mai mult este tonul glumeţ cu care ai combinat totul.

  • Cristina_Elena

    Cristina_Elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2014

    Cu siguranţă va fi de acum reţeta familiei. Dar ce-mi place mai mult şi mai mult, tonul glumeţ cu care ai combinat totul. :)

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

16 voturi

Ingrediente

  • apă şi oţet alb de vin
  • în părţi egale (o cană de lichid
  • cu totul),
  • două linguriţe de zahăr,
  • un pic de sare,
  • boabe de piper negru şi roşu,
  • o foaie de dafin,
  • câteva seminţe de anason
  • două-trei cuişoare
  • două cepe roşii tăiate rondele

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

59 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

alexandru i (Maestru bucatar)

buna!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Conopida murata