autor:

Lia Maria

» » Bucate la borcan

Zacusca fina, cu arome noi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
2kg vinete coapte, curatate si tocate, 2kg ardei kapia copti, curatati si macinati, 2kg ceapa curatata si macinata, 5 ardei iuti curatati de seminte si macinati, 1 l ulei, 3 linguri sare mare, 1 l bulion, conservant

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi bulionul. Pornim cuptorul de la aragaz si pana ce acesta se va incinge, lasam cratita pe flacara si amestecam din cand in cand. Pregatim cateva crengute de rozmarin si tarhon prospat; le spalam, le legam cu ata alba de bumbac si le punem in compozitie. Cand cuptorul este bine incins, introducem cratita, dam focul la mic si lasam sa fiarba, fara sa mai amestecam, inca 1h. Un indiciu ca zacusca este bine fiarta: uleiul va fi ridicat la suprafata.

Intre timp spalam capacele si borcanele in care vom pune zacusca si le lasam la scurs.

Ne pregatim o tava de aragaz in care punem putina apa( de un deget), asezam borcanele unul langa altul si cand zacusca este gata fiarta, punem cratita pe un fund de lemn, langa tava cu borcane, scoatem din compozitie ghemotocul cu plante aromatice si umplem borcanele. Inainte de a pune capacele, adaugam cate un varf de cutit de conservant in fiecare borcan, punem capacul si infiletam. Punem borcanele intre paturi sa stea la cald pana a doua zi, cand le etichetam si le asezam pe raft in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina, cu arome noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si semintele (incercati sa scoateti toate semintele

8 voturi    19 comentarii
3h 10 min
Bucate la borcan
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Miftode , 02 septembrie 2014

    am sa incerc

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

    Foarte gustoasa!Buna mai ales pentru anotimpul rece si in post

  • Fara foto

    Silvia Ionescu , 16 septembrie 2013

    Foarte usr de facut si foarte gustasa!

    • Fara foto

      Paula , 26 august 2013

      Se poate face si fara conservant si cu doar 500-600 ml ulei, la o asa cantitate de vinete, ardei ,ceapa...

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Foarte gustoasa! Intr-un an am incercat sa fac zacusca cu usturoi... a fost o grozavie! Problema esta ca nu la toata lumea ii place usturoiul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Mmmmmm, ce gustoasa, eu pun foi de dafin in zacusca.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      Foarte aromata zacusca ta.Si prezentare eleganta ca intotdeauna.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

      Ce bine arata....imi aduce aminte de zacusca pe care o face mama mea.....*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Aratã minunat, ce sã mai zic de gust :)

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      O adevarata reteta de toamna,doar uitinduma la poze si imi lasa gura apa. Felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • 2kg vinete coapte
  • curatate si tocate
  • 2kg ardei kapia copti
  • curatati si macinati
  • 2kg ceapa curatata si macinata
  • 5 ardei iuti curatati de seminte si macinati
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare mare
  • 1 l bulion
  • conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!Buna mai ales pentru anotimpul rece si in post

Adauga reteta
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

9 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion