Conservă picantă de dovlecei cu capia

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Conservă  picantă de  dovlecei cu capia

Ingrediente

  • 5 dovlecei mari
  • 6 kg ardei capia
  • 2 kg de ceapă
  • 750 ml de ulei
  • 750 ml de bulion
  • 3 ardei iuti
  • dafin, piper, sare
  • oregano
  • tarhon uscat
  • ras-el-hanout(2 linguriţe)

Mod de preparare

Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit, după ce i-am dat prin masina de tocat(am tocat împreună şi ardeiul iute).

A doua zi, am pus in cratiţa care încape în cuptor tot uleiul şi ceapa tăiată mărunt. Am acoperit cu folie de aluminiu şi am lasat 30 de minute.

Între timp, am curaţat şi am ras dovleceii pe răzatoarea cu găuri mari. I-am adaugat peste ceapă si am amestecat. I-am lăsat tot acoperiţi în cuptor până

s-au muiat bine.

Am adăugat capia peste amestec, mirodeniile, am amestecat bine şi am mai lăsat 30 de minute.

Apoi am pus bulionul si am lăsat cam 30 de minute tot în cuptor.

Am potrivit de sare, am pus în borcane(cu pâlnia mare), am capsat şi am fiert la aburi 30 de minute, imediat, apoi a doua zi iar 30 de minute.

Pentru cine vrea, poate da totul cu blenderul şi iese un sos foarte bun peste paste, pizza, orez etc.

NOTA:

Ras-el-hanout e un amestec arab de multe condimente. Intrati pe net, daca sunteţi interesaţi de compoziţie(aproximativă) caci fiecare are secretul lui(scorţişoară, cuişoare, piper, boabe de muştar, coriandru, fenel etc.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise