autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Bucate la borcan

Conservă picantă de dovlecei cu capia

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
5 dovlecei mari, 6 kg ardei capia, 2 kg de ceapă, 750 ml de ulei, 750 ml de bulion, 3 ardei iuti, dafin, piper, sare, oregano, tarhon uscat, ras-el-hanout(2 linguriţe)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit, după ce i-am dat prin masina de tocat(am tocat împreună şi ardeiul iute).

A doua zi, am pus in cratiţa care încape în cuptor tot uleiul şi ceapa tăiată mărunt. Am acoperit cu folie de aluminiu şi am lasat 30 de minute.

Între timp, am curaţat şi am ras dovleceii pe răzatoarea cu găuri mari. I-am adaugat peste ceapă si am amestecat. I-am lăsat tot acoperiţi în cuptor până

s-au muiat bine.

Am adăugat capia peste amestec, mirodeniile, am amestecat bine şi am mai lăsat 30 de minute.

Apoi am pus bulionul si am lăsat cam 30 de minute tot în cuptor.

Am potrivit de sare, am pus în borcane(cu pâlnia mare), am capsat şi am fiert la aburi 30 de minute, imediat, apoi a doua zi iar 30 de minute.

Pentru cine vrea, poate da totul cu blenderul şi iese un sos foarte bun peste paste, pizza, orez etc.

NOTA:

Ras-el-hanout e un amestec arab de multe condimente. Intrati pe net, daca sunteţi interesaţi de compoziţie(aproximativă) caci fiecare are secretul lui(scorţişoară, cuişoare, piper, boabe de muştar, coriandru, fenel etc.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă picantă de dovlecei cu capia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan

"Iuţica" - pastă de ardei

Legumele se spală şi se toacă fie în maşina de carne ,fie în robotul de bucătărie.Ardeii

28 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Acum, iarna, e grozavă câte o lingură-două în ciorbe sau tocăniţe!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    Mulţumesc, Mihaela, de precizare. Esti tot timpul drăguţă!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    Foarte fina si aromata!***** In afara de gustul deosebit ( ras-el-hanout inseamna " topul magazinului" , adica cele mai fine condimente) se afirma ca aceasta combinatie de condimente ( uneori chiar mai mult de 30 de ingrediente) are si un efect afrodisiac. Felicitari pentru imaginatie.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • 5 dovlecei mari
  • 6 kg ardei capia
  • 2 kg de ceapă
  • 750 ml de ulei
  • 750 ml de bulion
  • 3 ardei iuti
  • dafin
  • piper
  • sare
  • oregano
  • tarhon uscat
  • ras-el-hanout(2 linguriţe)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Acum, iarna, e grozavă câte o lingură-două în ciorbe sau tocăniţe!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

18 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Legume si zarzavaturi la borcan