Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar.
Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina sare peste ele si lasa-le sa stea cinci minute. Sterge apa de pe ele cu un servet si apoi pune-le pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Taie 5 catei de usturoi in solzisori fini si 2-3 ardei iuti, in rondele subtiri. Pune rondelele de vanata, solzii de usturoi si rondelele de ardei intr-un vas, toarna 150 de mililitri de ulei Unisol peste ele, amesteca bine si pune-le apoi in borcane. La un borcan de 400 de grame, va trebui sa mai torni cam 40-50 ml de ulei Unisol peste vinete.
Pastreaza borcanele la rece si, daca vrei sa le servesti ca garnitura, trage-le putin la tigaie, cat sa se incalzeasca.
Daca vrei să le transformi in salata, scurge uleiul de pe ele si stropeste-le cu putin otet balsamic, iar daca vrei doar o mica gustare, scoate-le din borcan si pune-le pe felii de paine prajita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii