autor:

Fara foto

» » Bucate la borcan

Tocana de legume pentru iarna

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
5 kg gogosari, 3 kg ardei, 2 kg ceapa, 2 kg morcovi, 250 gr orez, 900 ml ulei, 250 gr bulion, piper boabe, sare mare, foi de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 8h

21 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate pregatim legumele.

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne.

Intr-o oala mare, de tuci, se pune uleiul.

Cand acesta s-a incins se pune ceapa putin la inmuiat la foc mic.

Dupa adaugam morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie putin.

Am facut aceste operatiuni apoi se pun ardeii si gogosarii tocati.

De acum fierbeti tot la foc potrivit si amestecati mereu in oala (nu plecati si uitati tocana pe foc).

Cand a scazut destul de bine, spalam orezul si il fierbem pe jumatate.

Asa fiert pe jumatate se pune in oala cu tocana.

Lasam sa inceapa iar sa fiarba, adaugam bulionul,sare mare dupa gust,cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.

Mai fierbem pana ce orezul este complet patruns.

Se inchide aragazul si lasam asa tocana pana a 2 a zi.

A 2 a zi spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.

Asezam tocana in borcane, dar nu le puneti pline ochi.

Le inchideti bine, le inveliti in hartie, le asezati intr-o tigaie mai larga, puneti apa sa acoperiti borcanele, puneti deasupra un prosop de bucatarie si le puneti la sterilizat cam 40 de minute.

Apoi le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2 a zi dupa care le puneti la rece..

V-am zis necesita timp dar se merita zic eu...

Eu in total am fiert cam 5-6 ore .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Zacusca fina, cu arome noi

Zacusca fina, cu arome noi

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam

16 voturi    10 comentarii
3h
Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

16 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    magdalena , 25 septembrie 2016

    nu se fierbe si orezul cu legumele

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 august 2016

    Alina, merge si fara orez. Oricum are o cantitate foarte mica de orez!

  • Fara foto

    alina , 25 august 2016

    merge si fara orez

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2015

      Nicu Oprescu, dac iti place faci, daca nu, nu. :)

    • Fara foto

      Nicu Oprescu , 09 septembrie 2015

      ma mai gandesc daca o fac?!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2014

      Florica ma bucur ca iti place. Multumesc Maria!

    • Fara foto

      Lup Maria , 11 septembrie 2014

      O portie in plus o vreau eu,

    • Fara foto

      Florica Lup , 11 septembrie 2014

      multumesc este foarte buna , am sa mai fac tot reteta asta

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Constanta ne mai scoate din impas iarna mai ale in zilele de post!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Super ,o pregatesc in fiecare an !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013

      Sunt 2.5 kg ardei, dar nu am reusit sa modific reteta!

    • Fara foto

      Geta Petrescu , 28 august 2013

      Am o intrebare; aveti in reteta trecut 2 sun gogosari;dar nu specificati ce anume reprezinta;. Astept un raspuns;. Multumesc; Doamne ajuta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

8h

21 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

magdalena

nu se fierbe si orezul cu legumele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

16 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacusca cu bureti