Pune cu o seară înainte fasolea în apă, iar a doua zi fierbe-o făra să zdrobeşti boabele. Nu ştiu chiar câtă fasole am pus ca nu am cântărit-o. Putea fi mai multă, dar asta e!Scurge-o de apă.
Curăţă vinetele, taie-le cubuleţe, sărează şi lasă la scurs.
Curăţă ceapa şi taie-o mărunt. Pune ulei cât să se poată face bine, fără să se ardă. Pune şi gogoşarii feliuţe sau cubuleţe şi căleşte bine.Adaugă morcovii şi gutuile curăţate şi rase.
Adaugă vinetele şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Vezi câte roşii pui, că trebuie să fie lichid şi pentru fasole.
Pune în cratiţă cam de 8l la cuptor şi amestecă din când în când. Când toate sunt fierte, adaugă boabele de fasole. Dacă e prea sec, mai pune nişte bulion. Adaugă şi mirodeniile, potriveşte de sare şi mai fierbe vreo oră. La sfârşit, adaugă mierea că roşiile au aciditate.
Dacă vrei picant, pune şi nişte ardei iute. Poţi pune ce mirodenii vrei, după gustul propriu.
Pune în borcane cu capac şi închide bine.
Sterilizează borcanele în 2 zile câte 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii