autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Bucate la borcan

Ghiveci cu fasole boabe

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2011

Ingrediente
8 cepe, 4 vinete, 1 dovlecel, 8 gogoşari, 2-3 morcovi raşi, 2 gutui rase, 1 kg fasole boabe, 1 castron de roşii foarte coapte, 1 legătură de frunze de ţelină, 8 foi de dafin, piper, coriandru pudră, chimen pudră, sare, ulei, 1 lingură de miere

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pune cu o seară înainte fasolea în apă, iar a doua zi fierbe-o făra să zdrobeşti boabele. Nu ştiu chiar câtă fasole am pus ca nu am cântărit-o. Putea fi mai multă, dar asta e!Scurge-o de apă.

Curăţă vinetele, taie-le cubuleţe, sărează şi lasă la scurs.

Curăţă ceapa şi taie-o mărunt. Pune ulei cât să se poată face bine, fără să se ardă. Pune şi gogoşarii feliuţe sau cubuleţe şi căleşte bine.Adaugă morcovii şi gutuile curăţate şi rase.

Adaugă vinetele şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Vezi câte roşii pui, că trebuie să fie lichid şi pentru fasole.

Pune în cratiţă cam de 8l la cuptor şi amestecă din când în când. Când toate sunt fierte, adaugă boabele de fasole. Dacă e prea sec, mai pune nişte bulion. Adaugă şi mirodeniile, potriveşte de sare şi mai fierbe vreo oră. La sfârşit, adaugă mierea că roşiile au aciditate.

Dacă vrei picant, pune şi nişte ardei iute. Poţi pune ce mirodenii vrei, după gustul propriu.

Pune în borcane cu capac şi închide bine.

Sterilizează borcanele în 2 zile câte 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Zacusca fina, cu arome noi

Zacusca fina, cu arome noi

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam

16 voturi    10 comentarii
3h
Bucate la borcan
Legume si zarzavaturi la borcan

Legume si zarzavaturi la borcan

Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi

18 voturi    4 comentarii
2h
Bucate la borcan
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sezor Rusnacu , 12 septembrie 2014

    gustarica ff buna si gustoasa

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    interesanta ideea cu gutuile

  • Fara foto

    Mariana Banu , 30 septembrie 2013

    o mincare ff buna de post

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2011

      Un ghiveci bogat si aromat!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 8 cepe
  • 4 vinete
  • 1 dovlecel
  • 8 gogoşari
  • 2-3 morcovi raşi
  • 2 gutui rase
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 castron de roşii foarte coapte
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 8 foi de dafin
  • piper
  • coriandru pudră
  • chimen pudră
  • sare
  • ulei
  • 1 lingură de miere

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

interesanta ideea cu gutuile

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

16 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Gogosari in sos de mustar si bulion
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania