autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Bucate la borcan

Tocană de ardei cu orez

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 1/2 de porție:, &bull 2 kg ardei, &bull 0,5 kg gogoșari (eu -am înlocuit cu ardei capia roșii), &bull 1 kg roșii, &bull 1 kg ceapă, &bull 1/2 cană de orez, &bull frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin), &bull 0,5 l ulei, &bull 2 lingurițe de zahăr, &bull piper boabe sau măcinat, sare, &bull 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din localitatea Recea, delicioasă și gustoasă de „o mănânci cu lingura la iarnă” (așa mi-a fost lăudată). Și lăudătorii au dreptate! Este bună, bună de tot!!!

Deoarece nu suntem multe guri de hrănit în familie și fiind prima dată când o fac, am decis să încerc o jumătate de porție.

Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.

Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul. Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu. În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.

Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Conservă  picantă de  dovlecei cu capia

Conservă picantă de dovlecei cu capia

Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit,

11 voturi    3 comentarii
3h
Bucate la borcan
Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatim legumele. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il radem

21 voturi    12 comentarii
8h
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulian Fazacas , 03 septembrie 2014

    &magar este mai bun decat bull?

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 20 august 2014

    Eu cred ca a scris 1/2 l de ulei(0,500l ulei ) asa e reteta perfecta

  • Fara foto

    Violetacornelia Andrei , 22 noiembrie 2013

    sunteti, redusi credeti ca-i puneti in piscina sa-nnoate,reveniti la realitate mai...

    • Fara foto

      Iulian Vintila , 09 septembrie 2013

      nu poate fi mai bine 5 linguri de ulei........eu asa cred ca e.

    • Fara foto

      Edith Coraci , 07 septembrie 2013

      &magar este mai bun decat bull?

    • Fara foto

      Domnica Potco , 07 septembrie 2013

      DA 0,500 ml ulei.

    • Fara foto

      Anca Popinciuc , 06 septembrie 2013

      cred ca sunt 0,5 kg kg gogosari si 0,5 l ulei (dupa 0-ul ala suspendat acolo la ingrediente.

    • Fara foto

      Mariana Raneti , 06 septembrie 2013

      cum adica 5 litri de ulei? si 5 kg de gogosari? cred ca reteta trebuie corectata...

    • Fara foto

      Doina Patentașu , 06 septembrie 2013

      Poate 0,5 litri.

    • Fara foto

      Doina Patentașu , 06 septembrie 2013

      5 litri de ulei? Trebuie sa fie o greseala!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1/2 de porție:
  • &bull 2 kg ardei
  • &bull 0,5 kg gogoșari (eu -am înlocuit cu ardei capia roșii)
  • &bull 1 kg roșii
  • &bull 1 kg ceapă
  • &bull 1/2 cană de orez
  • &bull frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin)
  • &bull 0,5 l ulei
  • &bull 2 lingurițe de zahăr
  • &bull piper boabe sau măcinat
  • sare
  • &bull 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

16 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Ghiveci cu fasole boabe